Yaşam-Çevre

Oğuz Alper Öktem'den 'Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği' çıkışı

Oğuz Alper Öktem: “400 bin kişilik camiamızın talebi: Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği. Dünya’nın ilk 50 ekonomisi içinde TAG gibi uygulamalar için yönetmeliği olmayan tek ülke Türkiye.”

Abone Ol

Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden Oğuz Alper Öktem, ülkede 400 bin kişilik bir topluluğun talebini dile getirerek, paylaşımlı yolculukları düzenleyen bir yönetmeliğin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Öktem, dünya genelinde benzer uygulamaların yönetmeliklere tabi olduğunu belirtirken, Türkiye'nin bu alanda dünya ekonomisinin içinde yer alan TAG gibi uygulamalar için yönetmelik olmayan tek ülke olduğunu vurguladı.

Öktem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "400 bin kişilik camiamızın talebi açık ve net: Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği. Dünya genelinde benzer uygulamaların hızla yayıldığı bir dönemde, Türkiye'nin bu alanda bir adım atması elzem. TAG gibi platformlar, insanların daha uygun fiyatlarla ve çevre dostu bir şekilde seyahat etmelerine olanak tanıyor. Ancak bu alanda belirli kuralların olmaması, kullanıcılar ve hizmet sağlayıcılar arasında belirsizliklere yol açıyor. Bu nedenle Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği, sektörü düzenlemek adına kritik bir adım olacaktır" dedi.

Türkiye'nin dünya genelindeki diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için benzer uygulamalara yönelik bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Öktem, "TAG gibi platformlar, ekonomik ve çevresel açıdan avantajlar sunuyor. Ancak yönetmelik eksikliği nedeniyle, bu fırsatları değerlendirmekte zorlanıyoruz. Türkiye'nin dünya genelinde rekabetçi olabilmesi için Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği bir zorunluluktur" şeklinde konuştu.

Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği'nin hayata geçirilmesinin, hem kullanıcıların güvenliğini artıracağını hem de bu alandaki girişimcilerin daha sağlıklı bir rekabet ortamında faaliyet göstermelerini sağlayacağını ifade eden Öktem, konunun bir an önce değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olumlu bir katkı sağlayacak olan Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği, kullanıcıların güvenli ve uygun fiyatlı seyahat etmelerine olanak tanıyarak, çevre dostu alternatiflere olan talebi artırabilir. Öktem, bu konudaki taleplerin, ülke genelindeki kullanıcılar ve işletmeler arasında büyüyen bir destekle karşılandığını da belirtti.