Türk televizyoncu ve sanatçı Okan Bayülgen, Gazze'de devam eden saldırılara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayülgen, Gazze'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmamanın insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, "Hayat devam edemez, Gazze’de bunlar olurken hayat devam edemez. Yeni bir yılada girilemez. Sesimizi yükseltmek lazım, şarkı söylemek, türkü söylemek, bağırmak lazım, haykırmak lazım, paylaşmak lazım ve gündemden hiç düşürmemek lazım" dedi.

Okan Bayulgen (2)

Konserin ardından TRT Müzik'te canlı yayınlanan bir röportajda Bayülgen, Filistin'e olan desteğini dile getirdi. "Yaşasın hayat, yaşasın çocuklar ve yaşasın Filistin!" diyen sanatçı, Gazze'deki insanların maruz kaldığı zorluklara dikkat çekti. "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinin bir parçası olarak, müzik ve sanatın insanların duyarlılığını artırmada önemli bir araç olduğunu belirten Bayülgen, "Sesimizi yükseltmek lazım, şarkı söylemek, türkü söylemek, bağırmak lazım, haykırmak lazım, paylaşmak lazım ve gündemden hiç düşürmemek lazım" şeklinde konuştu.

Okan Bayulgen (3)

Dilan ve Engin Polat'ın yeni ifadesi! Dilan ve Engin Polat'ın yeni ifadesi!

Okan Bayülgen'in bu çıkışı, Türkiye'de ve uluslararası platformlarda Filistin'e duyulan destek ve Gazze'deki zulme karşı sesin yükseltilmesi çağrılarına katkı sağladı. Konserin etkisiyle sosyal medyada #GazzeİçinBenDeOradayım etiketi hızla yayılarak, milyonlarca kişiye ulaştı. Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, toplumsal bilincin artmasına önemli bir katkı sağladı.

Editör: İrem Akbaş