Eğitim

Okullarda karne kaldırıldı mı? Gelişim raporu nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 itibarıyla ilkokullarda karne uygulamasını sona erdirerek, gelişim raporu sistemine geçileceğini duyurdu. Peki, Okullarda karne kaldırıldı mı? Gelişim raporu nedir? İşte detaylar...

Abone Ol

Bakan Yusuf Tekin, geleneksel karne yerine öğrencilerin gelişim süreçlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirecek olan "gelişim raporu" uygulamasını tanıttı. Peki, gelişim raporu nedir ve hangi sınıfları kapsayacak?

OKULLARDA KARNE KALDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilkokul seviyesindeki karne uygulamasının 2025 yılı itibarıyla sona ereceğini duyurdu. Tekin, yeni eğitim-öğretim yılında ilkokul öğrencilerine artık karne yerine "gelişim raporu" verileceğini belirtti.

GELİŞİM RAPORU NEDİR?

Gelişim raporu, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimlerini de değerlendiren kapsamlı bir sistemdir.  Gelişim raporları, her öğrenciye özel olarak hazırlanan geribildirimler sunarak eğitim süreçlerini kişiye özel bir şekilde izlemeyi sağlar. Raporda öğrencinin sosyal becerileri, sınıf içindeki davranışları gibi unsurlar objektif bir şekilde değerlendirilir ve kişiye özel tavsiyeler sunulur.

GELİŞİM RAPORU HANGİ SINIFLARI KAPSAYACAK?

Yusuf Tekin'in açıklamasına göre, 2025'te uygulamaya başlanacak sistem 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan öğrencileri kapsayacak.

LGS'DE DÜZENLEME YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS'nin kaldırılmasının gündemde olmadığını belirtti. Ancak, sınav sisteminde bazı düzenlemeler yapılacak. Özellikle sınav içeriği, müfredat materyalleriyle uyumlu hale getirilecek ve bu sayede öğrencilerin sınav sürecinde daha adil bir değerlendirme yapılması sağlanacak.