Yarışmanın amacı, gençlerin sanat aracılığıyla okyanus ve deniz ekosistemlerine bakış açılarını geliştirmelerini sağlamak, çevre bilincini artırmak ve bilimsel araştırmalara olan ilgilerini teşvik etmektir. Yarışmaya katılacak öğrenciler, resimlerinde deniz ve okyanus temalarını kullanarak bu konulardaki düşüncelerini ve duyarlılıklarını yansıtabilecekler.

Ressam Mustafa Ayaz Hayatını Kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir? Ressam Mustafa Ayaz Hayatını Kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir?

Uludağ Üniversiteli akademisyenlerden TÜBİTAK başarısı

Yarışma, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine açık olup katılım ücretsizdir. Her katılımcı, yarışmaya en fazla bir resim ile başvurabilecek ve eserler belirtilen teknikler ve ölçülerde (35x50 cm) yapılacaktır.

Okyanus Temalı Resim Yarışması

Yarışmaya katılacak resimler, ilk aşamada dijital ortamda değerlendirilecek ve finale kalan eserlerin orijinal halleri TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü'ne gönderilecektir. Seçici kurul, eserleri özgünlük, teknik başarı ve temaya uygunluk gibi kriterlerle değerlendirecek ve dereceye giren eser sahiplerine ödüller verilecektir.

Yarışma sonuçları, 1 Aralık 2024 tarihinde düzenlenecek olan 4. Kutup Şenliği'nde açıklanacak ve dereceye giren resimler sergilenecektir. Ödül töreni ve sergi detayları, TÜBİTAK'ın resmi web sitesi üzerinden duyurulacak ve katılımcılara bildirilecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tüm katılımcılar, TÜBİTAK'ın web sitesini ziyaret edebilir ve yarışma koşullarını inceleyebilirler.

Yarışma Şartnamesi için tıklayınız.

Yarışmaya eser göndermek için tıklayınız.

Kaynak: Haber Merkezi