Spor

Olimpiyat Ödülleri sporculara dağıtıldı! Yusuf Dikeç'in ödülü belli oldu

Geçtiğimiz ay sona eren Paris 2024'te Türkiye, 40 yıl aradan sonra ilk kez bir Olimpiyat oyunlarından altın madalyasız dönerken, organizasyonda bronz ve gümüş madalya kazanan sporcuların para ödülleri teslim edildi. İşte gündem olan Yusuf Dikeç'in ödülü...

Abone Ol

Paris 2024 olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil eden milli sporcuların alacağı ödüller merakla bekleniyordu. Bu yıl Türkiye beklenen başarıyı gösteremedi. Ay yıldızlı Sporcular kırk yıllarının ardından ilk kez bir olimpiyat organizasyonunu altın madalya almadan tamamladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden sporcularımız ülkemize üç Gümüş ve 5 bronz madalya getirdi. Olimpiyat oyunlarında madalya kazanan sporculara Türkiye’de para ödülü veriliyor. Bu ödül ise yönetmelikle belirleniyor. Altın madalyaya sahip olan sporculara bin Cumhuriyet altını değerinde ödül verilirken Gümüş madalya kazanan Sporcular 600, bronz madalya kazanan Sporcular ise 300 Cumhuriyet altını değerinde ödül alıyor. Olimpiyat oyunlarında madalya alan sporcuların ödüllerinin dağıtıldığı açıklandı.

Yusuf Dikeç bireysel sporların aksine takım sporunda da başarı elde ettiği için para ödülü bu kritere göre veriliyor. Yusuf dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi olimpiyatlarda Gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Bu nedenle de her sporcu 300 Cumhuriyet altını değerinde ödeme yapıldı.

5.5 MİLYON TL VERİLDİ

Olimpiyat oyunlarında madalya kazanan sporcuların ödülleri teslim edildi. Yusuf dikeç kazandığı Gümüş madalya karşılığında yaklaşık 5.5 milyon TL değerinde para ödülü aldı. Olimpiyat madalyalarına en yüksek para ödülü veren ülkeler arasında Türkiye üst sıralarda bulunuyor. En çok para ödülü veren ülke ise Hong Kong.

Hong Kong, altın madalya kazanan sporculara 25 milyon 422 bin TL ödeme yaparken Gümüş madalyaya 12 milyon 711 bin TL ve bronz madalyaya ise 6 milyon 355 bin tl ödüyor.