Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil güreş müsabakalarında bronz madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, aktif güreş kariyerini sonlandırarak ülkesine döndü. Ankara Esenboğa Havaalanı'nda ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, antrenörler, takım arkadaşları ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Akgül, duygusal anlar yaşadı.

 M E T 5849

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaşarak aktif güreş kariyerini noktaladı.

M E T 5915

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları serbest stil güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden Akgül, Kırgız rakibi Aiaal Lazarev'i 7-0 yenerek bronz madalya kazandı. Yurda dönen Akgül’ü Ankara Esenboğa Havaalanında ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, antrenörler, takım arkadaşları ve vatandaşlar coşkuyla karşıladı. 

 M E T 5877

AKGÜL: “GENÇ ARKADAŞLARIMIZA TECRÜBELEMİZİ AKTARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Kariyerinde 3 kez dünya şampiyonluğu, 11 kez Avrupa şampiyonluğu ve 3 olimpiyat madalyası olan Taha Akgül, duygusal bir olimpiyat süreci yaşadığını belirterek “Altın madalya için gereken her şeyi yaptık. Yarı finalde müsabakanın sonucunu maalesef hakemlerin kararı belirledi. Bir olimpiyat ve dünya şampiyonunun maçında böyle bir karar olmamalıydı. Gönül isterdi ki altın madalya ile bu kariyeri sonlandıralım. Hak etmediğim bir şekilde mağlubiyet aldım.  Altın madalyayı alsaydık ülke sıralamasında 25 -30 sıra yükselecektik. Üzgünüz… Bu madalyada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm takım arkadaşlarıma, hocalarımıza, Milli takıma aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a. Sağ olsunlar oraya geldiler, bizle vakit geçirdiler. Onlara gerçekten altın madalya hediye etmek istiyordum. Çok istediler, dua ettiler. Artık daha mütevazı bir şekilde ailemle vakit geçireceğim. Ondan sonra yine ülkem için hizmet etme anlamında ne gerekiyorsa üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz. Bizim misyonumuz burada bitmiyor. Bizden sonraki genç arkadaşlarımıza tecrübemizi aktarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 M E T 5825

Keçiören'de Ücretsiz Sanat ve Meslek Kursları Keçiören'de Ücretsiz Sanat ve Meslek Kursları

ÇAKMAR: “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Taha Akgül ile 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına 4 sene boyunca özverili bir şekilde hazırlandıklarının altını çizen ASKİ Spor Koordinatörü Abdullah Çakmar ise,  “2012 Avrupa Şampiyonluğuyla başlayan birlik beraberliğimizi 2024 Paris Olimpiyatları’nda sona erdirdik. Burada altın madalyaya en yakın sporcu Taha’ydı. Hem kulübümüzde hem de Büyükşehir Belediyemizde mücadelemiz devam edecek. Mansur Başkanımız yanımıza geldi. Orada 7 gün boyunca yanımızdan ayrılmadı. Bize orada bir abi gibi, bir baba gibi Yüksel Arslan Başkanımızla birlikte yanımızda durdu. Keşke altın madalya alsaydık da milletimizin yüzünü güldürebilseydik” ifadelerini kullandı.    

 Abdullah Çakmar-2

EROĞLU: “TÜRK GÜREŞİ OLARAK BÖYLE BİR EFSANEYE SAHİP OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ.”      

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Taha Akgül’e Türk milletine ve Türkiye’ye yaşattığı gurur ve mutluluklar için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Taha Akgül Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış, başarının vücut bulmuş hali. Mansur Başkan orada yaşadı… Bir efsanenin minderde ayakkabısını çözerken o salonda bulunan herkes ayağa kalkıp ona olan saygısından dakikalarca alkışladı. Bu gurur hepimizin. Taha gibi bir efsaneyi ne zaman buluruz, ne zaman keşfederiz bunu bilmiyoruz. Ama bunun mücadelesini vereceğiz. Türk Güreşi olarak böyle bir efsaneye sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”  

M E T 5694

Esenboğa Havaalanı’ndan ayrıldıktan sonra Rıza Kayaalp Taha Akgül Spor Kompleksine geçen Taha Akgül ve Abdullah Çakmar, ASKİ Spor çalışanları, sporcular ve yakınlarıyla birlikte veda pastası kesti.     

Kaynak: Haber Merkezi