Oropouche virüsü nedir? Oropouche virüsü belirtileri neler? Tedavisi var mı? İşte Oropouche virüsü hakkında merak edilenler...

OROPOUCHE VİRÜSÜ NEDİR?

Oropouche virüsü, tropikal bölgelerde, özellikle Güney Amerika ve Karayipler'de görülen bir virüstür. Oropouche ateşi adı verilen bir hastalığa neden olur. Bu virüs, genellikle sivrisinekler ve diğer böcekler aracılığıyla insanlara bulaşır. Hastalık, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, eklem ağrıları ve bazen de döküntü gibi semptomlarla kendini gösterir. Oropouche virüsü, Batı Nil virüsü, Zika virüsü ve Dang humması gibi diğer arbovirüslerle (böcekler aracılığıyla yayılan virüsler) benzerdir.

Uzmanlardan uyarı; “Üzümü çekirdeği ile yiyin” Uzmanlardan uyarı; “Üzümü çekirdeği ile yiyin”

Virus Oropouche Gazete Minos Izmir

OROPOUCHE VİRÜSÜ BULAŞICI MI?

OROV insanlara ilk olarak ormanlık alanlarda ve su kütlelerinin çevresinde bulunan Culicoides paraensis tatarcıklarının veya bazı Culex quinquefasciatus sivrisineklerinin ısırması yoluyla bulaşabilir.

O R O P O U C H E

OROPOUCHE VİRÜSÜ (OROV) BELİRTİLERİ NELER?

Hastalık belirtileri dang hummasına benzer ve enfekte bir ısırıktan sonra dört ila sekiz gün arasında (3-12 gün arasında) kendini gösterir. Başlangıç olarak ani gelişir ve genellikle ateş, baş ağrısı, eklem sertliği, ağrı, titreme ve bazen beş ila yedi güne kadar devam eden bulantı ve kusma ile seyreder.

Şiddetli klinik tablo nadir yaşanır, ancak aseptik menenjitle sonuçlanabilir. Çoğu vaka yedi gün içinde iyileşir, ancak bazı hastalarda iyileşme haftalar sürebilir.

CDC'ye göre, etkilenenler tarafından bildirilen ek semptomlar arasında ışığa karşı hassasiyet, baş dönmesi, göz ağrısı, mide bulantısı, kusma ve vücutta başlayıp kollara ve bacaklara yayılan bir döküntü bulunuyor.

Asisi Yok Tedavisi Yok Oropouche Virusu Avrupa Ya Sicradi 5684

OROPOUCHE VİRÜSÜ (OROV) TEDAVİSİ VAR MI?

Oropouche virüs hastalığı için spesifik bir antiviral tedavi veya aşı bulunmuyor.

Bu nedenle sinek kovucu kullanılmalı, uzun kollu giysiler ve pantolonlar giyerek kişilerin kendilerini sinek ısırmalarından koruması önerilebilir.

OROPOUCHE VİRÜSÜ ÖLÜMCÜL MÜ?

Geçtiğimiz ay Brezilya'da virüs kaynaklı ilk ölümler bildirildi. Hastaların şiddetli kanama ve hipotansiyona yenik düştüğü ifade edilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi