Gündem

Oyuncu Vural Çelik kimdir? Vural Çelik neden öldü?

Vatandaşların arama motorlarında merak edip araştırdıkları Vural Çelik kimdir? Vural Çelik neden öldü? Sorularının cevapları haberimizde....

Abone Ol

Vatandaşların arama motorlarında merak edip araştırdıkları Vural Çelik kimdir? Vural Çelik neden öldü? Sorularının cevapları haberimizde....

Aralarında Bir Demet Tiyatro, Avrupa Yakası, Yahşi Cazibe, Seksenler gibi birçok yapımda rol alan oyuncu Vural Çelik, hayatını kaybetti. Haberi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven sosyal medya hesabından duyurdu. Güven, "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" ifadelerini paylaştı. Ünlü oyuncu 51 yaşındaydı. Vural Çelik'in ölümü sanat camiasında derin üzüntü yarattı.

VURAL ÇELİK KİMDİR?

1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu'na başvuru yaptı ve kabul edildi. Daha sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosunda sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı.

Vural Çelik, 2004-2008 yılları arası senaristi Gülse Birsel olan "Avrupa Yakası" dizisinde; Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü Özcan, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Hasibe Eren, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Rutkay Aziz gibi oyuncularla birlikte oynadı.

VURAL ÇELİK NEDEN ÖLDÜ?

Vural Çelik 2014 yılında kalp krizi geçirmişti. Vural Çelik 51 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Vural Çelik'in kesin ölüm nedeni hakkında bilgi paylaşılmadı.