Sağlıkta özelleşmenin durdurulması gerektiğin vurgulayan Özel, “TTB, sendikalar, eczacılar, CHP bu iktidara sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar alan açmayın, eşit sağlık hizmeti vermesi gereken devleti alandan çekip bu alanı açmayın derken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı” dedi. 
CHP lideri Özel yoğun bakımda öldürülen bebek skandalına ilişkin, “Savcı tehdit edilmese o hastanelerin yenidoğan yoğun bakımında bebekler yatıyor olacaktı. İlk iş şu anki sağlık bakanının soruşturmayı etkilememek için görevi bırakması lazım. Kendisini istifaya davet ediyorum. Aklanırsa gelsin tekrar bakan olsun” dedi. 

Özgür Özel (1) (1)

“MAYIS'TA GÖZALTILAR OLUYOR AMA HASTANELER AÇIK KALIYOR”

Yenidoğan çetesinin sebep olduğu bebek ölümlerine ilişkin konuşan Özel, "Bunun için çok üzgünüz, kolay da atlatamayacağız. Kürsüden söylemek kolay ama 18 yıl tüp bebek tedavisi görüp kavuştuğu evladını bu çete yüzünden kaybedenlere git de anlat bakalım. Bunu duyar duymaz ilk tepkileri verdik. Gölge bakanımız, hekim milletvekillerimiz İstanbul'a gitti. Tahmin ediyorum; dün gece saatlerinde vali ile görüştüler. Her yerden ihbar yağıyor. Bu konuda son derece titiz çalışıyoruz. Meselenin şu ana kadar hakim olduğumuz kısmı gösteriyor ki maalesef yine haklı çıktı. TTB, sendikalar, eczacılar, CHP bu iktidara sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar alan açmayın, eşit sağlık hizmeti vermesi gereken devleti alandan çekip bu alanı açmayın derken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Uzun süre görev yapan 3 sağlık bakanının 2'sinin özel hastanesi var. 19 ay önce biliyorlar, güya ihbar yapıyorlar bunu da geç yapıyorlar. Mayıs'ta gözaltılar oluyor ama hastaneler açık kalıyor. Savcı tehdit edilmese o hastanelerin yenidoğan yoğun bakımında bebekler yatıyor olacaktı. İlk iş şu anki sağlık bakanının soruşturmayı etkilememek için görevi bırakması lazım. Kendisini istifaya davet ediyorum. Aklanırsa gelsin tekrar bakan olsun” dedi.

"O HASTANELER KAMULAŞTIRILMALI"

Yenidoğan çetesi içinde hastane gruplarından biri ola Şafak Hastanesi hakkında başkanlığımızda 32 adet şikayet var, hala aktif. insan sağlığıyla ilgili bir alanın bu kadar denetimsizliğe terk edilmesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Artık hem Sağlık Bakanlığı'nın liyakata göre donatılması ve oraya biz devlet olarak arkanızdayız soruşturmanın sonu nereye giderse gitsin, kim olursa olsun biz arkanızdayız denmeli. Çetenin içinde CHP'li var algısı var. Bu soruşturmada bir tane DEM'li bulmuşlar efendim aman terörle ilişkisi var... 19'da 18 yandaşların hastanesi var. ortaya bir iki tane isim atıp karartma uygulamaya çalışıyorlar. Cani canidir, hırsız hırsızdır! Bebelerin sağlığına mal olanın yeri cezaevidir. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bu Meclis nasıl kendini bombalayan çetenin hastanesini, okulunu, arazisini, fabrikasını bedelsiz olarak kamulaştırdıysa; öyle yapsın. Bu hastaneler el değiştirip yine ruhsat almasın diye bu Meclis o hastaneleri kamulaştırmalıdır."

“BU ADAMI AMERİKA'DAN ALAMAMIŞ OLMAK DIŞ POLİTİKANIN BAŞARISIZLIĞI”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerine devam eden Özel, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin konuştu. 
İktidar kanadından gelen yorumlara tepki gösteren Özel, "Dün partimizin arasında tarihsel biri husumet olduğu ve silahlı terör örgütü oldukları ortaya çıkan terör örgütünün başı Pensilvanya'da öldü. Aldığı vebalden daha ağır veballe öbür dünyaya giden kaç kişi vardır bilmiyorum. Mülakatta kendi çetesinden değil diye elettiği gençler, kurumlarda mobbing yaparak işinden ettikleri, darbe sırasında akıttığı kanlar... Bu dünyaya adalet önünde hesap vermeden öbür dünyaya gitmesi sözde müttefik ABD'nin ihanetinin ispatıdır. Bu adamı Amerika'dan alamamış olmak dış politikanın başarısızlığı. 'Al papazı, ver papazı' dediler, onların papazı jete bindirip yolladılar. 'Bizim papazı' oradan alamayanlar şimdi çıkmış konuşuyorlar" dedi. 

Özgür Özel (3) (1)

“Terör sorunu gündemden tamamen çıkarılsın” “Terör sorunu gündemden tamamen çıkarılsın”

“SURİYE'DE AF ÇIKTI, GÖNDERMENİN TAM ZAMANI”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa ile sığınmacı ‘pazarlığı’ iddialarına tepki gösteren Özel şunları söyledi:
"Scholz, Türkiye'ye geldi, döndü. Giderken teşekkür etti, keyfi yerindeydi. Almanya'daki sığınma talebi kabul edilmeyen Suriyeli ve Afganları Türkiye'ye yollamak istiyorlardı. Bunları birer uçak, birer uçak Türkiye'ye yollamak istediklerini Türkiye'nin kabul edeceğini söylediler. Önce yalanlama gelmedi, şimdi biz burada konuşunca çarpıtmaya başladılar. Alman gazeteci sordu; 'Almanya'daki mültecilerin gelmesi ya da Suriye'den yeni mültecilerin Avrupa'ya gelmemesi için ne yaptınız?' Erdoğan yanıtlıyor ve diyor ki; 'Mültecilere, sığınmacılara kapımız hep açıktı ve hala açık' Scholz gülüyor, elini uzatıp uçağa binip gidiyor. Bakın Suriye'de af çıktı. Göndermenin tam zamanı. Erdoğan, yapacaksan yap. Yapamıyorsan da çekil oradan biz gelip yapacağız."
 

Kaynak: Haber Merkezi