Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleşen bu etkinlikte, bisiklet sporunun kalp sağlığına olan katkıları anlatılırken, katılımcılara sağlıklı ve hareketli bir yaşamın kapılarını aralama fırsatı sunuldu.

Medicana İnternational Ankara Hastanesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu kalp sağlığı için hareketin önemine dikkat çeken etkinliğe imza attı. “Her Pedal Kalp Sağlığına” sloganıyla Atatürk Kültür Parkı’nda bisiklet sürme etkinliğinin gerçekleştiği programa bisiklet sporcularının yanı sıra vatandaşlar ve kalp sağlığı uzmanları katıldı. Etkinlikte, hareketli yaşamın kalp sağlığı üzerinde bıraktığı olumlu etkilere ve kalp sağlığını korumaya dikkat çekildi.

Başkan Hamamcı’dan Ankara ziyaretleri Başkan Hamamcı’dan Ankara ziyaretleri

“Kalbimizi korumak için kendimize zaman ayırmalıyız”

Birçok kişinin hasta olduktan sonra tedavi görmek amacıyla hastaneye geldiğini dile getiren Medicana International Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Direktörü Prof. Dr. Engin Bozkurt, “Bizim hastanemizde bölümümüzün adı esasında Kalp Sağlığı ve Hastalıkları Tedavi Merkezidir. Hasta olmadan önce kalp sağlığını korumak büyük önem taşıyor. İnsan bedeni yaratılıştan hareket etmek üzerine kurgulanmıştır. Günümüz dünyasında herkes araba, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanıyor ve bu durum yürümek için hareket alanını çok kısıtlıyor. Kapalı yaşam alanlarının içinde yaşarken aynı zamanda hep oturarak çalışma düzenine sahibiz. Bu sebeple mutlaka kendimize kalbimizi koruyacak zamanlar ayırmalıyız. Bu bütün toplumumuz için geçerli. Kalp sağlığımızı korumak ve bütün kaslarımızı hareket ettirmek için bisiklete bineceğiz, yüzeceğiz ya da düzenli olarak acelemiz varmış gibi yürüyeceğiz. Bunu da en az haftanın 5 günü 30 dakikanın üzerinde yapmamız gerekiyor” dedi.

“Bisiklete binenler de kalp sağlıkları için düzenli sağlık kontrolüne önem vermeli”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Esra Alphan, bisiklete binmenin kalp sağlığına iyi gelen bir spor yöntemi olduğuna dikkati çekerek, “Bisiklete performans sporu amaçlı binenlerin yanı sıra hobi amaçlı binen gruplarımız da var. Her iki grup da bizden destek alabiliyorlar. Her spor dalında olduğu gibi bisiklete binen kişilerin de kalp sağlıklarını düzenli olarak takip ettirmeleri gerekiyor. Bisikletle her yere ulaşım sağlanabildiğinden, bu hem çevreye hem de kişilere çok faydalı olabilecek bir spor. Bisiklete binmek hem doğaya hem de mental olarak insanlara çok iyi gelen bir araç. İnsanların trafikten ya da birbirleriyle olan karmaşalarından da kurtarabilen bir spor. Biz herkes bisiklete binsin, pedallasın ve kalp sağlığını korusun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Hüseyin Çözen