Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine gerçekleştirilen terör saldırısına karşı başarılı bir müdahalede bulundu. Milli Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 9 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Bakanlık, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki üslerine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaşananları şu şekilde açıkladı: "12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır." Yaralanan 4 askerimizin daha şehit olmasıyla birlikte çatışmada şehit olan askerimizin sayısı 9'a yükseldi.

Bakanlık, çatışmalarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bölgedeki operasyonların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, F-16 savaş uçaklarının terör noktalarını vurduğu bildirildi.

Sıla bebekle ilgili tutuklu bulunan iki çocuk olayın yaşandığı eve getirildi Sıla bebekle ilgili tutuklu bulunan iki çocuk olayın yaşandığı eve getirildi

Aynı zamanda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonlarıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Bakanlık, 13 Ocak 2024'te düzenlenen hava harekâtlarında 29 hedefin imha edildiğini ve terör örgütü unsurlarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye devam edileceğini belirten bakanlık, hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Şehitlerimiz

Şehitlerimiz;

P.Ütğm.Gökhan Delen

P.Uzm.Çvş.Serkan Sayin

P.Uzm.Çvş.Hakan Gün

P.Uzm.çvş.Ahmet Köroğlu

P.Söz. Er Müslüm Özdemir

P.Söz. Er Kemal Batur

P.Söz. Er Emrullah Gülmez

İs.Söz. Er Murat Atar

İs.Söz. Er Muhammet Tunahan Evcin

Kaynak: Haber Merkezi