Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde uzun yıllar boyunca değerli hizmetlerde bulunan ve malzeme bilimi alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun acı haberi Eskişehir'i derin bir üzüntüye boğdu.

Yat taşıyan tıra kamyonet çarptı! Yat taşıyan tıra kamyonet çarptı!

66812Ef9637A8D479Dd49B8F

Prof. Dr. Bekir Karasu nasıl öldü?

27 Haziran Perşembe günü evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun arama çalışmaları devam ederken, bugün Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Karacaşehir Mahallesi'nde bulunan Porsuk Çayı'nda cansız bedeni bulundu. Elleri iple bağlı olduğu belirlenen Karasu'nun ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Yakınları, meslektaşları ve öğrencileri tarafından büyük bir sevgi ve saygıyla anılan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun vefatı, bilim dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Karasu'nun naaşı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Prof. Dr. Bekir Karasu kimdir?

1965 yılında Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde doğan Karasu, akademik kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde başladı ve metalurji mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Sheffield Üniversitesi'nde sürdürdü.

1994 yılında Anadolu Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevine başlayan Karasu, seramik mühendisliği ve cam mühendisliği alanlarında önemli araştırmalar yaparak uluslararası alanda tanınmış bir bilim insanı olarak adını duyurdu. 1997 yılında Japonya'da Seramik Gelişim Teknolojisi II kursuna katılan Karasu, bilimsel çalışmalarıyla Türkiye'de ve dünyada saygın bir konuma sahipti.

Kaynak: Haber Merkezi