Gündem

Reşit Kibar kimdir? Reşit Kibar neden öldü?

Artvin'in Hopa ile Borçka ilçeleri arasında bulunan Cankurtaran bölgesinde yapılması planlan mesire alanı projesi kapsamında yapılacak ağaç kesimini engellemeye çalışan köylüler ile şirket yetkilileri arasında kavga çıktı. Bu olay sonunda Reşit Kibar hayatını kaybetti.

Abone Ol

Artvin'in Hopa ile Borçka ilçeleri arasındaki Cankurtaran mevkiinde Konaklamalı Mesire Alanı Projesİ'ne karşı çıkanlara yönelik silahlı saldırıda yaşamını yitiren Reşit Kibar için Hopa'da cenaze töreni düzenlendi.

REŞİT KİBAR KİMDİR?

Artvin’in Hopa ile Borçka ilçeleri arasındaki Cankurtaran mevkiinde yapılması planlanan ‘Konaklamalı Mesire Alanı Projesi’ne karşı çıkan köy halkı ve firma yetkilileri arasında çıkan kavgada Reşit Kibar hayatını kaybetti, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise yaralandı.

ZANLI TUTUKLANDI

Hopa ile Borçka ilçeleri arasında  Cankurtaran mevkiinde, yapımı planlanan Konaklamalı Mesire Alanı Projesi kapsamında şirket yetkilileri ile projeyi protesto etmek isteyen bir grup arasında çıkan kavgada tabancayla Reşit Kibar'ı öldüren, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu'yu dayaralayan Muhammet U. ile olayda kullanılan ruhsatlı tabancanın sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan F.M.’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Muhammet U. ve F.M. jandarmadaki işlemlerinin ardından Borçka Adliyesi’nde mahkemeye çıkarıldı. Muhammet U. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, F.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.