RYAN BABEL KİMDİR?

Ryan Babel Liverpool 2008 1366766

Ryan Guno Babel 19 Aralık 1986; Amsterdam, Hollanda doğumlu, kanat mevkiinde oynayan Surinam asıllı Hollandalı millî futbolcudur.

OYNADIĞI POZİSYON VE TARZ

Pozisyon: Sol kanat oyuncusu, forvet

Ryan Babel Den Galatasaraylilari Kizdiracak 17311615 5277 Amp

Oynama Tarzı: Babel, hızı, teknik becerileri ve dripling yeteneği ile tanınır. Ayrıca, güçlü şutları ve top kontrolüyle dikkat çeker.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI? HANGİ TAKIMLARDA FORMA GİYDİ?

İlk profesyonel sözleşmesini de 2004 senesinde Hollanda'nın köklü kulüplerinden Ajax ile imzaladı.

Ryan.j

Ajax'taki ilk döneminde 3 sezonda 73 maçta forma şansı bulan Babel, kanat oyuncusu olarak oynamaya başladı. Burada 14 gol atarak takımına katkıda bulundu. 

Skysports Babel Gerrard Liverpool 4160064

2007 senesinde İngiliz devi Liverpool'a transfer oldu. 2007-11 yılları arasında İngiltere'de forma giyen Hollandalı sporcu, 91 maçta görev aldı ve 12 gol attı.

Ryannnn

2011 senesinde Bundesliga ekibi, Almanya'nın köklü kulüplerinden Hoffenheim'a transfer oldu. Burada ylnız bir sezon kalan Babel, 46 maçtan sonra eski takımı Ajax'a transfer oldu.

Atakan Karazor kimdir? Atakan Karazor kimdir?

Ryan1

Ajax'taki ikinci döneminde sadece bir sezon kaldı ve 16 maçta oynadı.

Ryan Babel

2013 senesinde Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'ya transfer oldu. İki sezon boyunca 58 maçta formasını giydiği Kasımpaşa'ya 14 gol ile katkı sağladı.

2015 senesinde Birleşik Arap Emirlikleri'nde faal olan Al Ain'e gitti. Burada sadece bir sezon geçirdikten sonra İspanya'nın köklü kulüplerinden Deportivo'ya gitti. 

Ryan Babel .J

2016 senesini burada geçiren Ryan Babel, 4 Ocak 2017 tarihinde ise bir diğer Süper Lig ekibi Beşiktaş'a transfer oldu. 

Ryann

Aynı zamanda Ryan Babel, 2005-11 yılları arasında Hollanda Milli Takımı'nda forma giydi. 42 maçta çıktı ve 5 gol attı.

FUTBOLU BIRAKTI MI?

Babel Dha 1882867

Trendyol 1. Lig temsilcisi Eyüpspor geçen yıl eylül ayında Ryan Babel ile yolları ayırmıştı. Asbaşkan Fatih Kulaksız'la bir görüşme yapan Hollandalı futbolcuyla fesih şartlarında uzlaşma sağlanmıştı. Yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Teşekkürler Ryan Babel! Formamızı giydiği süre boyunca Eyüpspor'a kattıkları için Ryan Babel’e teşekkür eder, kariyerinin devamında başarılar dileriz."

Geleceğiyle ilgili konuşan 37 yaşındaki futbolcu, "Futbolu bırakıp bırakmayacağımı bilmiyorum. Şu anda bir takımım yok ve boş zamanlarımın tadını çıkarıyorum. Ama futbolu hala çok seviyorum, biraz da sorun bu." dedi.

Açıklamalarına devam eden Babel, "Tekrar söylüyorum, bir parçam iyi futbol oynayan bir takımda futbol oynamaya devam etmek istiyor. Başka türlü, istemiyorum. Ama aynı zamanda bazı şeyler de var. Örneğin bir deplasman maçından (Eyüpspor) üç gün önce otobüse biniyorduk ve sonra haftanın yarısında evinizden uzak kalıyordunuz. Bunu zihinsel olarak da zor buluyorum" ifadelerini kullandı.

SEVGİLİSİ KİM?

Ryan-1

Kariyerini Eyüpspor’da noktalayan Hollandalı eski futbolcu Ryan Babel'in Türk oyuncu Sultan Sarohan ile aşk yaşadığı iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi