Mustafa Serhat Şahin kimdir, sizi tanıyabilir miyiz?
Adım Mustafa Serhat Şahin 07.07.1992 yılında Elazığ’da doğdum. Büyüme ve gelişim eğitim süreçlerimi Kocaeli'de tamamladım. Hala Kocaeli'de yaşıyorum. 2009 yılında 16 yaşımda atıcılık branşına başladım. Dış Ticaret ve BESYO Antrenörlük bölümlerini başarı ile tamamlayıp iki üniversite mezunu oldum.
Skeet atıcılığı nedir, gününüze kadar olan gelişiminden biraz bahseder misiniz?
Skeet atıcılığı kökeni avcılıktan gelmekte olup tamamıyla avcılığın sporsal disiplin ile buluşturulmuş olan olimpik bir branştır. Karşılıklı iki kulenin içinde sabit olan makinaların fırlattığı plaka dediğiniz hedefleri farklı açılardaki istasyonlardan hazır pozisyonda bekleyerek hedefe yapılan atışlardır.
“ŞAMPİYONANIN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİYİM”
Skeet atıcılığına nasıl başladınız? Şu ana kadar olan başarılarınızdan bahseder misiniz?
Ben 2009 yılından beri bu branşı icra ediyorum 4 Türkiye Genel Klasman Şampiyonluğu, 2 Türkiye Klasman İkinciliğim bulunmaktadır. 2019 yılı içinde bu şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyim. 2014 yılından beri aktif olarak Türk Milli Takımında Skeet büyük erkekler branşında ülkemi Avrupa Dünya Şampiyonalarında temsil etme şerefine sahibim.
“BU ALANDAKİ SPORCULARIN KESİNLİKLE DESTEKLENMESİ GEREKİR”
Bu spora olan ilgi hangi aşamada tercih edilen bir alan mı? Gençlere ve bu spora yeni başlayanlara hangi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Bu spora ilgi avcılar ve silah meraklıların kendileri yapmaları ve çocuklarına akrabalarına verdiği teşviklerle tercih edilmektedir. Ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor sporcusu olarak bu branşa başladım. Kulübüm benim yetişmem için gerekli yardımları bana yaptı. Çünkü bu branş pahalı ve külfetli bir branş. Çünkü hem tüfeğiniz hem fişeğiniz hem de attığınız hedef, hepsi bir alım gücü olarak kabul edilir. Genelde bu sporu refah düzeyi yüksek aile çocukları ve bizim gibi Kağıtspor gibi bir Kulübün sporcusu olan normal aile çocukları yapabilir. Destek sağlandığı zaman yapılabiliyor.
“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNDE POLİGON YOK”
Türkiye’de bu alana yeteri destek sağlanıyor mu? Sporun daha çok tercih edilmesi için neler yapılabilir?
Türkiye’de bu alana gerekli destek ne yazık ki sağlanmıyor. Her ilde poligon yok. Örneğin Başkent Ankara'da ve kışın rahatlıkla milli takım kampları ve yarışmaların yapılabileceği Antalya'da poligonlar yok. Maddi imkanlar yüzünden yapamayan çocuklar çok. Ama her ilde belediyeler bazında poligon ve çocuklara destek verilse bu ülkedeki insanların silaha olan yetenekleri ile kesinlikle dünyada ses getiren başarıları kaçınılmaz olur.
Son olarak bu alanda başka bir hedefiniz var mı? Buradan bizim aracılığımızla vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Benim bu alandaki hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil edip şampiyonluklar elde etmektir. İlerde de kendi vatanımın evlatlarına bu bilgi birikimimi aktararak bir kişilik bedenimden onlarca evladımıza kardeşimize bu işin inceliklerini öğrenerek sporcu yetiştirmektir. Umarım bunu başarabilecek imkanlarımız olur.
(Kadir GÜRHAN)