Kim kimdir?

Sakaryaspor'un yeni transferi Emre Demir kimdir?

Sakaryaspor'un yeni transferi Emre Demir'in hayatı merak ediliyor. Peki, Emre Demir kimdir? Emre Demir kaç yaşında, nereli? Emre Demir hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Abone Ol

Sakaryaspor'un yeni transferi Emre Demir, merak edilen isimler arasında. Peki, Emre Demir kimdir? Emre Demir kaç yaşında, nereli? Emre Demir hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

EMRE DEMİR KİMDİR?

Emre Demir, 15 Ocak 2004 tarihinde Mersin'de doğmuştur. Orta saha mevkiinde oynayan futbolcu, Sakaryaspor'a transfer olmuştur.

Futbola doğduğu şehrin takımı olan Kuvayi Milliyespor takımında henüz 6 yaşındayken başladı. Futbola başladıktan 2 yıl sonra Kayserispor'a transfer oldu. Genç bir yetenek olarak Barcelona ve Paris Saint-Germain tarafından denendi. 18 Ocak 2019'da henüz 15 yaşındayken Kayserispor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Kasım 2019'da Gençlerbirliği karşısında kaydettiği gol ile 15 yıl, 239 günlükken Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu rekorun kırdı ve Enes Ünal'dan unvanına aldı.

23 Eylül 2021'de Barcelona, Demir'in transferi için 2 milyon Euro ve bonuslar karşılığında anlaşmaya vardı. Transfer ise 2022 yazında gerçekleşti. 5 yıllık sözleşme imzalayan oyuncunun serbest kalma bedeli 400 milyon Euro olarak belirlendi. Emre, kulübün B takımında 2 maçta forma giydi.

31 Ocak 2023 tarihinde Fenerbahçe ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Aynı transfer döneminde Samsunspor'a kiralanan oyuncu burada 1. Lig şampiyonluğu yaşadı.16 Eylül 2023 tarihinde 1 yıllığına Ümraniyespor'a kiralandı.

Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklmada; "2023-2024 sezonu yapılanmasına devam edilen Profesyonel Futbol Takımımızda genç oyuncularımızdan Emre Demir bir yıllığına Ümraniyespor’a kiralanmıştır. Oyuncumuza başarılı bir sezon diliyoruz." denildi.

EMRE DEMİR TAKIMLARI

Kuvayi Milliyespor

Kayserispor

Barcelona

Fenerbahçe

Samsunspor 

Ümraniyespor 

Sakaryaspor