İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma skandallarıyla gündeme gelen Salwan Momika'nın öldüğü iddia edildi. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Salwan Momika kimdir? Salwan Momika nereli? Salwan Momika'nın dini ne? Salwan Momika kürt mü? Salwan Momika öldü mü'' sorularını aratıyor. Peki, Salwan Momika kimdir? Salwan Momika nereli? Salwan Momika'nın dini ne? Salwan Momika kürt mü? Salwan Momika öldü mü? İşte tüm merak edilenler...

Salwan Momika Öldü Mü

Salwan Momika kimdir?

Salwan Sabah Matti Momika 23 Haziran 1986 tarihinde Irak'ta doğmuştur. Iraklı bir mülteci ve İslam eleştirmenidir. İsveç'te gösteriler düzenleyerek herkesin önünde Kuran'ı yakmasıyla tanınıyor.

Salwan Momika Kürt Mü

Salwan Momika'nın dini ne?

Salwan Momika, Kuzey Irak'ta Hıristiyan bir ailede dünyaya geldi ancak kendisini ateist olarak tanımlamaktadır.

Salwan Momika

Dilan Polat tahliye sonrası ilk kez konuştu Dilan Polat tahliye sonrası ilk kez konuştu

Salwan Momika öldü mü?

Momika, 2023'te İslam'ı eleştiren bir dizi gösteri düzenledi. Bu gösteriler sırasında polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakarak hakaret etti. Kuran yakmalara Momika'ya yönelik saldırılar da eşlik etti. 

Yine 2023 yılında İsveç Göçmen Dairesi Momika'nın ülkeden sınır dışı edilmesine karar verdi. Irak'ta kendisine yönelik tehditler nedeniyle sınır dışı edilme işlemi uygulanamadı ve kendisine Nisan 2024'e kadar yeni bir geçici oturma izni verildi. Salwan Momika'nın öldüğü iddia ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi