Yurtdışına çıkacak olan kişiler için gerekli evraklardan biri Schengen vizesidir. Schengen vizesi almak isteyen kişiler gerekli kurumlara dilekçe ile başvuruda bulunmalıdır. Birliğe bağlı ülkelere ziyaret etmek için istenen bu evrak farklı zaman aralıkları üzerinden verilmektedir. schengen turist vizesi nasıl alınır sorusu merak edilmektedir.

 Bu vizeye sahip olan kişiler birden fazla ülkeye ziyaret yapabilmektedir. İlk olarak elektronik başvuru yapılması gerekir. Başvuru formunun elektronik ortamda doldurulup imzalanması ve gerekli kurumlara gönderilmesi vize almak için ilk aşamadır.

Eskişehir’de deprem! Kaç şiddetinde oldu? Eskişehir’de deprem! Kaç şiddetinde oldu?

 Gitmek istenen ülke için bu yerin temsilcileri ile görüşme yapılarak da vize alınabilmektedir. Vize başvurusunda bulunan kişilerin bu görüşmelere bizzat kendisi gitmesi gerekir. Aynı şekilde bu ilgili kurumların istemiş olduğu evrakların kısa sürede hazırlanıp teslim edilmesi gerekir.

 Hazırlanan evraklar internet üzerinden alınan randevu ile beraber o gün içerisinde iletilir. Vize evraklarının hazırlanması süreci sonunda başvuru tamamlanır. Kayıt açılarak yapılan incelemeler sonucunda vize alınır. İlk giriş işlemlerinden sonra daha kolay bir şekilde vize alınmaktadır.

 Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 schengen turist vizesi nasıl alınır sorusu için gerekli olan evraklar;

 Kişinin yapmış olduğu başvuru formu

 İstenen sayıda hazırlanan fotoğraf

 Pasaport

 Uçak bilet rezervasyon çıktısı

 Otel için yapılan rezervasyon kaydı

 Banka hesap bilgileri çıktısı

 Yurtdışı seyahat sigorta işlemleri

 İkametgah adresi

 Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi

 Çalışma için gidenlerden özel Schengen vize başvurusu

 İşveren için talep mektubu

 İşe giriş için hazırlanan belge

 Kişinin şahsi maaş bordrosu

 Faaliyet belgesi

 İmza sirküleri

 Vergi levhası, gibi evrakların hazırlanması istenmektedir.

 Bu belgelerin hazırlanması ile beraber vize için başvuru kaydı alınmakta ve belgeler incelenmektedir. Kısa süre içerisinde sonuçlanması adına istenen belgelerin doğru, anlaşılır ve istekleri karşılayacak biçimde hazırlanması gerekir. Bu şekilde daha hızlı Schengen vizesi prosedürü ilerler.

 Schengen Vizesi Ne Kadar Süre İçinde Çıkar?

 schengen turist vizesi nasıl alınır ve çıkma süresi ne kadar soruları kişinin hazırladığı belgelere ve gideceği yerin temsilciliklerinin yoğunluğuna bağlı değişmektedir. Vize Keyfi ile beraber çalışan kişiler kısa süre içerisinde istediği yere vize alabilmektedir. Vize için tüm belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanarak işleme alınmaktadır.

Editör: HABER MERKEZİ