Ankara Kulübü Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara hemşehriliğinin 102. yıl dönümünü kutlamak üzere 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Anıtkabir'de düzenlenecek anma törenine hazırlanıyor. Dernek Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, bu önemli tarihin Ankaralılar için anlamını vurgulayarak, tüm Seymen ve Bacıerenlerle birlikte Atatürk'ün huzurunda olacaklarını ifade etti.

Seymenler Ve Bacıerenler 5 Ekim'de Anıtkabir'de Olacak (3)

Anıtkabir’de Atatürk’ü Anma Töreni

5 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Anıtkabir'de gerçekleştirilecek anma töreni, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki kortejin Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başlayacak. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozelesine çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek.

Sincan’da Türk Müziği Heyecanı Sincan’da Türk Müziği Heyecanı

Seymenler Ve Bacıerenler 5 Ekim'de Anıtkabir'de Olacak (1)

Dr. Metin Özaslan, "Atatürk, Cumhuriyet ve Ankara ayrılmaz bir bütündür. Bozkırdan yeşeren Anadolu kalkınma ve modernleşme mücadelesinin; Cumhuriyetin kalbi Başkent Ankara’mız bir Atatürk şehridir" diyerek, bu törenin Ankaralılar için taşıdığı önemi dile getirdi. Ayrıca, derneğin 1925 yılında kurulduğunu ve Atatürk’ün izlerini taşıdıklarını belirtti.

Seymenler Ve Bacıerenler 5 Ekim'de Anıtkabir'de Olacak (2)

Tören sırasında Genel Başkan Özaslan, Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, Atatürk’e olan saygı ve minnet duygularını ifade edecek. Ankaralılar, bu özel günde bir araya gelerek, Atatürk'ün huzurunda olmanın gururunu yaşayacak.

Kaynak: Haber Merkezi