İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen büyük çaplı bir siber operasyonla yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve bilişim suçlarına karşı önemli bir adım atıldığını duyurdu. "SİBERAĞ-9" operasyonları sayesinde toplam 115 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Tutuklama E

Beyoğlu'nda genç kadına taciz olayında yeni gelişme Beyoğlu'nda genç kadına taciz olayında yeni gelişme

19 İlde "SİBERAĞ-9" Operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere toplam 19 ilde düzenlenen “SİBERAĞ-9” operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı.

Tutuklama E4

Operasyonlar sonucunda 17 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 96 kişinin işlemleri ise devam ediyor. Bu operasyon, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Tutuklama E3

Operasyonlar sırasında 36 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. 3 adet ev ve 3 adet araç Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından satılamaz/devredilemez şerhiyle işaretlendi. Ayrıca, çok sayıda dijital materyal de toplandı.

Tutuklama-4

Bakan Yerlikaya, "Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi. Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve başarılı polis ekiplerine teşekkür etti.

Editör: Haydar Demirtaş