Havuzlarda kulaç atmanın keyfine varan çocuklar, Bilim Sincan’da bilim ve teknoloji alanında farkındalık kazanıyor. Okul öncesi çocuklar için de farklı alternatifler sunan Sincan Belediyesi, Bebek Kütüphanesi ve Anne-Çocuk Oyun Evleri ile minikleri eğitim ve eğlence ile buluşturuyor.

Bebek Kütüphanesi

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre’den Zabıta Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre’den Zabıta Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret

Sincan Belediyesi yaz tatiline giren öğrenciler için birbirinden değerli alternatifler sunuyor. Çocuklar Yenikent, Çimşit ve Törekent’te hizmet veren havuzlarda gönüllerince kulaç atıp tatilin tadını çıkarırken, yüzme bilmeyenler için de kurs veriliyor. 7-13 yaş arasındaki çocuklar uzman eğitmenlerden ders alarak yüzme sporunda deneyim kazanıyor.

Matematik Müzesi

Yüzme sporunun yanında çocuklar Bilim Sincan’ı ve Matematik müzesini ziyaret edip teknoloji ve matematik alanında deneyim sahibi oluyor. Bilim Sincan’da yaz boyunca devam edecek olan atölyelerde çocuklar, bilimle tanışıyor, yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştiriyor, farkındalık kazanıyor. Ziyaretçilerine matematiği en kolay yoldan öğrenme ve mantığını kavrama fırsatı sunan Matematik Müzesi de çocukların eğitimine büyük katkı sağlıyor. Müze sadece çocukların değil her yaştan vatandaşın ilgisi ile karşılaşıyor.

Anne Cocuk Oyun Evi

Okul Öncesi Çocuklar İçin Eğitim ve Oyun Bir Arada

Sincan Belediyesi okul öncesi çocukları da unutmadı… Anne-Çocuk Oyun Evleri ve Bebek Kütüphanesi her hafta birbirinden eğlenceli ve eğitici faaliyetlerle anneler ve çocukların vazgeçilmezi oldu. Çocukların motor becerilerini geliştiren etkinliklerin yanında matematik ve İngilizce ile de tanışan minikler oyunlarla öğreniyor, kitaplarla tanışıyor. 

Havuz-2

Kaynak: Haber Merkezi