Sincan Belediyesi, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Belediye, ilçede yaşayan yaşlı, engelli ve temizlik işlerini kendisi yerine getiremeyecek rahatsızlıkları olan bireylerin evlerine ücretsiz temizlik hizmeti sunarak, onların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Sincan Belediyesi temizlik ekipleri gittikleri evleri baştan aşağı temizliyor. Camlardan, koltuklara, kapılardan dolaplara tüm alanlar silinerek; zeminler süpürülüp dip köşe temizlik yapılıyor.

Evde Temizlik 2024 08 29 At 11.34.17

Toplumsal Dayanışmanın Gücü

Sincan Belediyesi’nin bu hizmeti, toplumda dayanışma ruhunun güçlendirilmesi ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi açısından oldukça önemli.

Evde Temizlik1

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sosyal belediyecilik anlayışlarının bir parçası olarak bu hizmetin hayata geçirildiğini belirterek, “Yaşlılarımız bizim en kıymetli hazinemiz. Onların daha sağlıklı ve temiz ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği sağlamak bizim görevimizdir.” dedi.

Yaşlı Vatandaşlardan Tam Not

Altındağ’dan Kreş Öğretmenlerine İş Sağlığı Semineri Altındağ’dan Kreş Öğretmenlerine İş Sağlığı Semineri

Hizmetten yararlanan Sincanlı yaşlılar, belediyenin sunduğu bu hizmetten son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Özellikle yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlar için büyük bir kolaylık olan temizlik hizmeti vatandaşlardan tam not aldı.

Evde Temizlik 2024 08 29 At 11.34.16 (1)

Nasıl Başvurulur?

Uygulama kapsamında evde temizlik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Sincan Belediyesi’ne dilekçe ile başvurarak ya da 444 4 762 numaralı hattan Sincan Belediyesi Çözüm Merkezini arayarak başvuru yapabilirler. Yapılan incelemeler sonucunda bakıma muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara hizmet sunuluyor. 

Editör: Ali Baran Fayık