Sincan Belediyesi’nin sunduğu ücretsiz tiyatro oyunlarıyla, vatandaşlar kültür-sanatla iç içe bir hafta sonu geçiriyor. Lale Konferans Salonu bu hafta da farklı bir heyecana ev sahipliği yaptı. “Babam Geri Döndü” isimli tiyatro oyunu ilk kez Sincan’da sahnelendi.

Düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle büyük takdir toplayan Sincan Belediyesi; vatandaşları “Babam Geri Döndü” adlı oyun ile buluşturdu. İlk kez Lale Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunu seyirciler çok sevdi. Oyunda, aile içi kuşak çatışmaları ele alınırken günümüzde yaşanan toplumsal olayların da altı çizildi. Çocukların ve gençlerin kontrolsüz sosyal medya kullanımları ve teknoloji bağımlılıklarına da atıfta bulunuldu. Derin mesajlar içeren oyunda Filistin’de yaşanan soykırım da unutulmadı.

Babam Geri Döndü (2)

Oyunun prömiyerine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile birlikte, Ankara Batı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Şenel Altınay da katıldı.

Babam Geri Döndü (3)

Sosyal Medya Bağımlılığı Gençlerin Enerjisini Sömürüyor”

Program sonunda konuşma yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan şunları söyledi:

Ankara'nın SanAtölye’si Sanatseverlerle Buluşuyor Ankara'nın SanAtölye’si Sanatseverlerle Buluşuyor

“Belki para, pul, maddiyat bugün eksik olur, yarın fazlası olur ama değerlerimizi kaybetmek herhalde hepsinden daha kötü. Bu sebeple değerlerini kaybetmeyen bir millet olarak devam etmek hepimizin en temel hedefi olmalı. Maalesef, sosyal medya bağımlılığı gençlerimizi alıp götürüyor.

Babam Geri Döndü (1)

Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin enerjisini sömürüyor, etkisi altına alıyor. Onları ailelerinden, okulundan uzaklaştırıyor. Bu önemli konuların altını çizip bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan değerli Orhan Hocam ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”   

Kaynak: Haber Merkezi