Ankara Haberleri

Sincan’da Türk Müziği Heyecanı

Sincan Belediyesi, Türk Musikisi Konservatuvarı’nda dersler başladı. 39 öğrenci, müzik eğitimi alma fırsatını yakaladı.

Abone Ol

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı, müziğe gönül veren gençlere profesyonel eğitim sunmak amacıyla 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile iş birliği içinde kurulan konservatuvar, müzik tutkusunu akademik bir seviyeye taşıma fırsatı sunarak yetenekli gençlerin hayallerine dokunuyor.

Yeni Dönemde Müzik İle Buluşma

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı, yeni eğitim yılına başlarken, 39 yetenekli öğrenci, müziğin büyülü dünyasında yer almanın heyecanını yaşıyor. Bu yıl, yetenek sınavlarını başarıyla geçen öğrenciler, Türk müziğinin derinliklerine dalacakları 3 yıllık bir yolculuğa çıkacak.

Profesyonel Eğitim İmkanları

Öğrenciler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hocalarından eğitim alarak, hem teorik hem de pratik derslerle donanacak. Ses eğitimi, Keman, Kanun, Ud, Ney ve Vurmalı Sazlar gibi branşlarda uzmanlaşacak öğrenciler, Türk müziğinin çeşitli alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatına sahip olacak.

Zengin Eğitim İçeriği

Türk Musikisi Konservatuvarı, öğrencilere geniş bir eğitim müfredatı sunuyor. Türk müziği solfej ve diktesi, usulleri, nazariyatı, geleneksel çalgılar ve ses eğitimi gibi derslerle, öğrencilerin müzik kariyerlerine sağlam bir temel atılıyor. Ayrıca, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri dersleri de, öğrencilerin profesyonel müzik endüstrisine hazırlanmalarında büyük katkı sağlıyor.