31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99.99'u açıldı ve sonuçlar netleşti. Bu sonuçlar arasında özellikle CHP'nin Divriği ilçesinde elde ettiği başarı dikkat çekiyor.

Divriği Seçim

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı 2 ilçeden biri olan Divriği, bu kez Cihan Deniz Akbaş'ın liderliğinde zafere ulaştı. Geçtiğimiz 2019 seçimlerinde Hakan Gök'ün yüzde 49.35'lik oy oranıyla kazanılan ilçe, 2024'te Cihan Deniz Akbaş'ın yüzde 52.14'lük güçlü performansıyla yeniden kazanıldı.

Cihan Deniz Akbaş (2)

CHP'nin Sivas'ta kazandığı tek ilçe olan Divriği, partinin bu bölgedeki varlığını güçlü bir şekilde temsil ediyor. Akbaş'ın zaferi, CHP'nin bölgedeki etkisini ve yerel halkın tercihlerini yansıtması açısından da önemli bir adım olarak görülüyor.

Cihan Deniz Akbaş (3)

Divriği'nin yeni Belediye Başkanı Cihan Deniz Akbaş, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Divriği halkının teveccühüyle bu göreve layık görülmekten dolayı büyük bir onur duyuyorum. İlçemiz için daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için var gücümle çalışacağım" dedi.

Cihan Deniz Akbaş (2)

Cihan Deniz Akbaş kimdir?

1988 yılında Adana'da doğan Cihan Deniz Akbaş, ilköğretimi Ortadoğu Koleji'nde, ortaöğretimi Tuzla Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Akbaş, 2006 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle, 2012 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni derece ile kazandı. 2018 yılından beri serbest avukatlık mesleğini icra eden Akbaş, 2021 yılından itibaren Divriği ilçesinde kendisine ait hukuk bürosunda avukatlık yapmaktadır.Cihaz Deniz Akbaş, 2024 yılında CHP'den Divriği Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Bakan Işıkhan: Bizim teröre kurban edecek tek bir insanımız yok Bakan Işıkhan: Bizim teröre kurban edecek tek bir insanımız yok

Cihan Deniz Akbaş (1)

Kaynak: Haber Merkezi