Sosyal medya üzerinden yayılan bir kampanya ile birçok kullanıcı, popüler market zinciri ŞOK'u boykot etme (#ŞokBoykot çağrısında bulunuyor. Kampanyanın temel nedeni, ŞOK marketlerinde satılan Starbuck ürünlerinin İsrail'e yardım ettiği iddiaları.

Asırlık ağaç yıldırım düşmesiyle paramparça oldu Asırlık ağaç yıldırım düşmesiyle paramparça oldu

G Fw Bj Ww X E A A C D Aq

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde, Starbuck'un İsrail'e yardım ettiğine dair iddialar sosyal medyada hızla yayıldı. Kullanıcılar, bu görüntülerin ardından ŞOK marketlerinin raflarında bulunan Starbuck ürünlerini boykot etmeye karar verdiler. İsrail'in Gazze ve Filistin halkına yönelik saldırılarına destek verdiği düşünülen Starbuck, bu sebeple tepki çekti.

Kampanyaya destek veren sosyal medya kullanıcıları, #ŞokBoykot etiketi altında paylaşımlar yaparak, ŞOK marketlerini boykot etme çağrısında bulunuyorlar. Boykotun, ŞOK'un Starbuck ürünlerini raflarından kaldırmaya yönelik bir tepki olduğu belirtiliyor.

G Fv Yd R X0 A Azs5 S

ŞOK market yetkilileri ise henüz bir açıklama yapmazken, sosyal medyada kampanyaya katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Kullanıcılar, ŞOK market zincirini boykot ederek, İsrail'e karşı duyarlılık göstermeye ve bu tür yardımları protesto etmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Kampanya, sosyal medya üzerinden hızla yayılmaya devam ederken, olayın gelişmeleri ve ŞOK market zincirinden gelebilecek açıklamalar merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi