İstanbul Pendik gişelerinde meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan trafik kazalarının ardından, sosyal medyada hızla yayılan "HGS Akımı" büyük bir tehlike oluşturuyor.

Trabzon alışveriş merkezinde yangın!
Trabzon alışveriş merkezinde yangın!
İçeriği Görüntüle

Hgs Akımı

HGS Akımı nedir?

Sürücülerin, HGS gişelerinden daha hızlı geçebilmek için birbirleriyle yarışmaya başladığı videolar, sosyal medya platformlarında hızla yayılmakta. Kazaların ardından sosyal medyada paylaşılan videolarda, bazı sürücülerin HGS gişelerinden geçerken hız limitlerini aşarak, trafik kurallarını ihlal ettikleri ve adeta hız yarışına girdikleri görülüyor. Bu tehlikeli yarışlar, "HGS ile ahirete hızlı geçiş" gibi alaycı yorumlarla daha da dikkat çekiyor. Sosyal medya kullanıcıları, "En hızlımız ilk ölsün akımı mı?" gibi eleştirilerde bulunarak, bu tehlikeli davranışları kınıyor.

"Jandarma ekipleri tarafından yakalandılar"

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, sosyal medyada hızla yayılan bu videoları tespit ederek, söz konusu kişileri takibe aldı. Öne çıkan bir video, sürücünün Pendik gişelerinden 110 kilometre hızla geçerken kaydedildi. Bu sürücülerden biri, hızla geçiş yaptığı gişeden sosyal medyada video paylaşınca, Jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Hgs1

Sürücüye 6 bin 320 TL para cezası kesilirken, sürücü belgesine 4 ay süreyle el konuldu. Jandarma, hızla yayılan bu tür paylaşımlara karşı önlem alırken, sosyal medya akımlarının güvenliği tehdit etme noktasına geldiği vurgulandı.

Uzmanlar, "HGS gişeleri, hız limitlerini aşarak geçilecek yerler değildir. Bu tür akımlar, can kaybına ve büyük tehlikeye yol açabiliyor" diyerek, sürücüleri daha dikkatli olmaya ve trafik kurallarına uymaya çağırıyor.

Muhabir: Buse Sarı