Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Murat Bozkurt, "Sporcu Sağlığı Merkezinde hem önleme hem de oluşan problemlerin cerrahiyle veya cerrahi dışı tedavisini veya cerrahiden sonra olan spora dönüş döneminin planlamasını burada yürüteceğiz" dedi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Murat Bozkurt, insanların spora olan ilgisinin arttığı ve insanların bu sporları yaparken ve tercih ederken dikkat etmeleri gerektiği hususlar hakkında bilgi verirken, aynı zaman da Ankara Acıbadem Hastanesinde kurulan Sporcu Sağlığı Merkezinin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Murat Bozkurt, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı bilgilendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

"Günümüzde herkes spor yapmak istiyor. Çünkü spor artık gündelik hayatın bir parçası haline geldi. Gerek sağlıklı kalmak gerek ise dinç kalmak için amatör veya profesyonel sporlar yapmaya başladık. Spor türlerinin de farklılaşmasıyla beraber bilinen sporların aksine kişilerin daha dinç ve enerjik kalması ve vücut bütünlüğünün sağlanması açısından günlük sporları yapar olduk. Tabii ki bu sporları yaparken de nasıl yapabiliriz? Spor esnasında kendi eklemlerimizi, kaslarımızı, bağlarımızı nasıl koruyabiliriz? Bunların bilincinde olmamız lazım. Sporun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için sporu nasıl yapacağımızı da bilmemiz gerekiyor."

"Sporcu Sağlığı Merkezi Ankara’da bir ilk"

“Çocukların yanında haber izlemeyin” “Çocukların yanında haber izlemeyin”

İnsanların ilgilendikleri sporun tekniğini de bilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Bozkurt, "Aynı zaman da o spora uygun olup olmadığımızı da bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla spor yaparken oluşabilecek olan travmaların erken dönemde teşhis edilip, tedavisinin sağlanması açısından bu konuya karşı duyarlı ve bilinç sahibi olmamız gerekiyor. Ankara Acıbadem Hastanesinde kurulan sporcu sağlığı merkezinde sadece profesyonel sporculara hizmet vermeyeceğiz. Aynı zaman da amatör sporculara ve sporu sağlık için yapan herkese hizmet etmiş olacağız. Dolayısıyla biz bu sporcu sağlığı merkezinde spor yaparken, nelere dikkat etmeliyiz? Hangi spor bizim için elverişli? Bizim yapımız neye uygun? Kaslarımızın durumu nasıl? Bu konuları anlatıp, profesyonel danışmanlık hizmeti verirken, spor yaparken yaşadığımız kötü tecrübelerde, yaralanmalardaki erken dönem tedavileri veya geç dönemlerde geri dönüşümsüz bazı oluşan problemlerin cerrahi tedavileri de bu merkezde yapılacak. Cerrahi müdahale yapılan hastalarımızın ameliyat sonrası rehabilitasyonlarını da yine biz bu merkezde yapacağız" diye konuştu.

Sporcu sağlığı merkezinde sporculara yönelik yapılacak çalışmalara değinen Bozkurt, "Hem önleme hem de oluşan problemlerin cerrahiyle veya cerrahi dışı tedavisini veya cerrahiden sonra olan spora dönüş döneminin planlamasını burada yürüteceğiz. Bu merkez Ankara’da bir ilk ve burada yapılacak hizmetleri biz bir ekiple, ortopedist, spor ekibi, fizik tedavi uzmanı, fizyoterapistler, radyologlarla beraber ciddi bir ekiple planlayıp yapmış olacağız. Bu haliyle de bu merkez şehrimiz ve bölgemiz açısından çok önemli bir kazanım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA