Kim kimdir?

Sven Goran Eriksson kimdir? Sven Goran Eriksson ölüm sebebi ne?

Dünyaca ünlü 76 yaşındaki teknik adam Sven-Goran Eriksson hayatını kaybetti. Üzücü haber sonrası Sven Goran Eriksson hakkında araştırmalar hız kazandı. Sven Goran Eriksson kimdir? Sven Goran Eriksson ölüm sebebi ne? İşte detaylar...

Abone Ol

SVEN GORAN ERİKSSON KİMDİR?

Sven-Göran Eriksson  5 Şubat 1948, Torsby, İsveç doğumlu İsveçli teknik direktördü.

KARİYER HAYATI

Futbolculuğu pek parlak geçmese de asıl şöhreti teknik direktörlükte yakaladı. Portekiz, İtalya ve İsveç'te teknik direktörlük yaptı. Taktiği çok beğeni kazandı.

Kazandığı başarıların ve takdirin ardından Kevin Keegan'ın görevine son verilmesiyle büyük umutlarla İngiltere millî futbol takımının başına getirildi.

2001 yılında çalıştırmaya başladığı İngiltere'yi bir türlü istenilen seviyeye taşıyamadı ve görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Sven-Göran Eriksson (namıdiğer Svennis) Premier League ekiplerinden Manchester City FC takımını 2007-2008 sezonunda çalıştırdıktan sonra 2008-2009 sezonu için Meksika millî futbol takımını çalıştırmıştır.

Trabzonspor'un daha önce takımın başına getirmek istediği ünlü teknik direktör Sven-Göran Eriksson,2009/2010 sezonunda İngiltere'nin 2. Lig ekiplerinden Notts County Kulübü'nün Sportif Direktörü oldu. 

2010 FIFA Dünya Kupası öncesinde Fildişi Sahili millî futbol takımının başına teknik direktör olarak geçti.

ÖLÜM SEBEBİ NE?

Ocak ayında pankreas kanseri teşhisi konulan 76 yaşındaki Eriksson, "En iyi ihtimalle bir yıl ömrüm kaldı" açıklamasıyla sevenlerini üzmüştü. Dünyaca ünlü İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson kansere yenik düştü. Uzun süredir kanserle savaşan Eriksson, 76 yaşında hayatını kaybetti.