Kim kimdir?

Taha Akgül kimdir? Taha Akgül'ün branşı ne?

Milli güreşçi, Paris2024 erkekler serbest stil 125 kg son 16 turunda Porto Rikolu rakibi Jonovan Smith'i teknik üstünlükle 10-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Sevindirici gelişme sonrası Taha Akgül hakkında araştırmalar hız kazandı.

Abone Ol

Taha Akgül kimdir? Taha Akgül'ün branşı ne? İşte tüm merak edilenler...

TAHA AKGÜL KİMDİR?

Taha Akgül  22 Kasım 1990 Sivas doğumlu, Türk güreşçi. Serbest stil 125 kiloda mücadele eden sporcu Ankara ASKİ Spor Kulübü bünyesinde kariyerini sürdürmektedir.

 3 kez dünya ve 11 kez Avrupa şampiyonu oldu. 

2016 Yaz Olimpiyatlarında altın ve 2020 Yaz Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı. 2016 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu başkanıdır.

1990 yılında Sivas'ta doğdu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi beden eğitimi bölümü mezun oldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü yüksek lisans mezunu ve Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusudur. 10 kez Avrupa, 3 kez Dünya ve 1 kez de Olimpiyat Şampiyonluğu bulunan sporcu 10 kez Avrupa Şampiyonu olarak Avrupa’da serbest güreş tarihinde en fazla şampiyon olan sporcu olarak rekor kırmıştır. 2016 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu Başkanıdır. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Spor Müşaviri olarak atanmıştır. 

EVLİ Mİ?

25 Eylül 2022 tarihinde Macar Bianka Cekusz ile evlenmiştir.

Taha Akgül'ün Kazandığı Madalyalar

Taha Akgül, 2022 yılında İstanbul'da düzenlenen Yaşar Doğu Turnuvası'nda serbest stil 125 kg'da altın madalya kazandı. Aynı yıl Budapeşte'deki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Gürcü rakibi Geno Petriaşvili'yi 5-2 mağlup ederek 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. 2023 yılında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı ve Belgrad'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti.