Son günlerde sosyal medya platformlarında adından sıkça söz ettiren Taha Ulukaya, yaptığı bir paylaşım sonrası yoğun eleştirilere maruz kaldı. Gündemdeki tartışmalar, birçok kişinin "Taha Ulukaya kimdir?" sorusunu sormasına neden oldu. Yönetmenlik ve oyunculuk kariyerinde dikkat çeken isim, şimdi de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla ilgi odağı olmuş durumda.

Taha Ulukaya (1)-1

Taha Ulukaya Kimdir?

Taha Ulukaya, 21 Şubat 1986 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğmuştur. Eğitim hayatını Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bilgisayar Bölümünde tamamlayan Ulukaya, henüz 16 yaşında oyunculuk kariyerine başlamıştır. Özel bir tiyatro grubunda sahne alarak, 2001-2009 yılları arasında 44 farklı tiyatro oyununda hem yazarlık hem de yönetmenlik yapmıştır. Aynı zamanda stand-up gösterileri ile tanınan Ulukaya, senaryo yazarlığı da yapmaktadır.

Taha Ulukaya (3)

Taha Ulukaya Neden gündemde?

Taha Ulukaya, 6 Ekim’de Türkiye genelinde düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşü ile ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ile gündeme oturdu. X platformu üzerinden yürüyüşe dair bir haberi alıntılayarak, “Ne Filistin'miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam.” yorumunu yaptı. Bu açıklamaları sonrası “#TahaUlukayaTutuklansın” etiketi sosyal medyada trend oldu.

Taha Ulukaya (1)

Taha Ulukaya  Kişisel Hayatı

Taha Ulukaya, Cerenlife ile evlidir. Ceren, dijital içerik üreticisi, astrolog ve biyomühendislik alanında eğitim almıştır. Çift, kariyerlerinde olduğu kadar özel yaşamlarında da birbirlerine destek olmaktadır.

Taha Ulukaya (5)

Taha Ulukaya’nın Sosyal Medya Etkisi

Taha Ulukaya, sosyal medya platformlarında oldukça aktiftir. Instagram'da 298 bin, Twitter'da (X) ise 51 binin üzerinde takipçisi bulunuyor. Genellikle sinema ve tiyatro ile ilgili paylaşımlar yapan Ulukaya, sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesiyle etkileşim halindedir.

Taha Ulukaya Tiwit

  • Taha Ulukaya kimdir?
    Taha Ulukaya, Türk oyuncu ve yönetmendir.

  • Kaç yaşındadır?
    38 yaşındadır.

  • Nerelidir?
    Karadeniz Ereğli'de doğmuştur.

Taha Ulukaya (4)

Taha Ulukaya (2)-1

  • Neden gündemde?
    Sosyal medya paylaşımı ile eleştirilerin hedefi olmuştur.

  • Eğitimi nedir?
    Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi mezunudur.

  • Taha Ulukaya TiwitTaha Ulukaya (6)Taha Ulukaya (2)

Kaynak: Haber Merkezi