Discord platformuna erişim engeli getirilmesiyle birlikte TeamSpeak nedir? sorusu gündeme geldi. Peki, TeamSpeak nedir? TeamSpeak nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Teamspeak Nedir

TEAMSPEAK NEDİR?

TeamSpeak, telefon görüşmesi yapar gibi internet üzerinden kanaldaki diğer kullanıcılarla sohbet etme imkânı veren bir sesli iletişim yazılımıdır. Her kullanıcının katılıp sohbet edeceği şifreli ve şifresiz sunucular bulunur.

TeamSpeak'in öncelikli hedef kitlesi, çok oyunculu oyun oynayan takımlardır. Bu tür oyunlarda iletişim büyük önem taşır. Çok oyunculu oyunlarda sesli iletişim, klavye ile iletişime göre çok daha etkilidir.

Teamspeak Kullanımı

TEAMSPEAK NASIL KULLANILIR?

TeamSpeak, oyuncular arasında iletişim kurmak için sıkça kullanılan bir sesli iletişim programıdır. İşte TeamSpeak'i nasıl kullanacağınıza dair adımlar:

1. TeamSpeak'i İndirin ve Kurun

TeamSpeak'in resmi sitesine gidin.

İşletim sisteminize uygun olan versiyonu indirin (Windows, macOS, Linux, vs.).

İndirdiğiniz dosyayı açın ve yükleme talimatlarını izleyin.

2. TeamSpeak Sunucusuna Bağlanma

Programı açtıktan sonra üst menüde Connections (Bağlantılar) kısmına tıklayın ve Connect (Bağlan) seçeneğini seçin.

Sunucu adresini, kullanıcı adınızı ve varsa sunucu şifresini girin.

Connect butonuna tıklayarak sunucuya bağlanın.

3. Ses Ayarlarını Yapın

Settings (Ayarlar) menüsünden Options (Seçenekler) bölümüne gidin.

Capture (Ses Yakalama) sekmesinde mikrofonunuzu seçin ve "Push-to-Talk" (Konuşmak için Bas) ya da "Voice Activation Detection" (Sesle Aktivasyon) seçeneklerinden birini tercih edin.

Playback (Ses Çıkışı) sekmesinde ise hoparlör veya kulaklık seçiminizi yapabilirsiniz.

4. Kanallara Katılma

Sunucuya bağlandıktan sonra sol kısımdaki kanalları görebilirsiniz.

İstediğiniz kanala çift tıklayarak katılabilirsiniz.

5. Arkadaşlarınızı Davet Edin

Bir sunucuya sahip olduğunuzda ya da bir sunucuya katıldığınızda, arkadaşlarınıza sunucu adresini ve gerekli bilgileri göndererek onları da davet edebilirsiniz.

6. Ekstra Özellikler

Merih Demiral’ın heykelinin önünde eşi fotoğraf çektirdi Merih Demiral’ın heykelinin önünde eşi fotoğraf çektirdi

TeamSpeak'te arkadaş listenizi oluşturabilir, sesli iletişim dışında yazılı mesajlar gönderebilir ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

Ayrıca eklenti (plugin) desteğiyle, programın özelliklerini genişletebilirsiniz.

Discord Telegram

DİSCORD’A ERİŞİM ENGELİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi