The Imitation Game: Enigma filmi 2015 yılında çıkan biyografik/dram türünde bir filmdir. The Imitation Game: Enigma filminin yönetmenliğini Morten Tyldum yaparken, senaristliğini Graham Moore üstlenmiştir. Peki, The Imitation Game: Enigma filminin konusu ne? The Imitation Game: Enigma filminin oyuncuları kim? The Imitation Game: Enigma filmi hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

The Imitation Game

ENIGMA FİLMİNİN KONUSU NE?

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır. 

The Imitation Game Oyuncuları

ENIGMA FİLMİNİN OYUNCULARI KİM?

Benedict Cumberbatch-Alan Turing

Keira Knightley-Joan Clarke

Matthew Goode-Hugh Alexander

Mark Strong-Stewart Menzies

Rory Kinnear-Detective Robert Knock

Charles Dance-Commander Denniston

Allen Leech-John Cairncross

Matthew Beard-Peter Hilton

The Imitation Game Hangi Kanalda

ENIGMA FİLMİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

The Imitation Game: Enigma filmi 1 Ekim Salı günü saat 19:30'da BEYAZ TV'de yayınlanacak.

The Imitation Game Film

ALAN TURING KİMDİR?

Alan Mathison Turing (23 Haziran 1912 – 7 Haziran 1954), İngiliz matematikçi, bilgisayar bilimcisi ve kriptolog. Bilgisayar biliminin kurucusu sayılır. Geliştirmiş olduğu Turing testi ile makinelerin ve bilgisayarların düşünme yetisine sahip olup olamayacakları konusunda bir kriter öne sürmüştür.

II. Dünya Savaşı sırasında Alman şifrelerinin kırılmasında çok önemli bir rol oynadığı için savaş kahramanı sayılmıştır. Ayrıca Manchester Üniversitesi'nde çalıştığı yıllarda, Turing makinesi denilen algoritma tanımı ile modern bilgisayarların kavramsal temelini atmıştır.

Yusuf Dikeç'in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak Yusuf Dikeç'in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak

Alan Turing

Kaynak: Haber Merkezi