Kültür Sanat

The Seven Deadly Sins animesinin konusu nedir?

Ülkesi tiranlar tarafından ele geçirilip görevden alınan prenses, dağılmış olan kötü şövalyelerin peşine düşer. Krallığını geri almak için yardımlarına ihtiyacı vardır. Başroldekiler:Yuki Kaji,Sora Amamiya,Misaki Kuno

Abone Ol

Yedi Ölümcül Günah  Nakaba Suzuki tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ekim 2012-Mart 2020 tarihleri arasında Kodansha'nın Weekly Shōnen Magazine' dergisinde 41 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri, yedi ölümcül günahı temsil eden şövalye grubuyla Avrupa Orta Çağı'na benzer bir ortamda geçmektedir.

A-1 Pictures tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi Ekim 2014-Mart 2015 tarihleri arasında yayınlandı. Serinin ikinci sezonu Ağustos-Eylül 2016 ve üçüncü sezonu ise Ocak-Haziran 2018 tarihleri arasında yayınlandı. Nanatsu no Taizai: Tenkū no Torawarebito adlı bir anime filmi uyarlaması 18 Ağustos 2018 tarihinde gösterime girdi. Studio Deen tarafından hazırlanan üçüncü sezonu ise Ekim 2019-Mart 2020 ve dördüncü sezonu da Ocak-Haziran 2021 tarihleri arasında yapıldı. Nanatsu no Taizai: Hikari ni Norowareshi Mono-tachi adlı ikinci bir anime filmi ise 2 Temmuz 2021 tarihinde gösterime girdi.

Aralık 2018 tarihi itibarıyla, Yedi Ölümcül Günah 30 milyonun üzerinde tirajlı kopyaya sahipti. Manga, 2015 yılında 39. Kodansha Manga Ödülü'nü shōnen kategorisinde kazandı.

Konusu

Yedi Ölümcül Günah, zamanında Britanya Krallığı'nı devirme komploları kuran ancak Kutsal Şövalyeler tarafından köklerinin kazındığı söylenen bir grup şeytani şövalyelerdir. 10 yıl sonra da Kutsal Şövalyeler krala darbe düzenleyerek iktidarı ele geçirirler ve krallığın yeni zalim hükümdarları olmuşlardır. Kralın tek kızı olan Elizabeth de bazılarının hala canlı olduklarını iddia ettikleri Yedi Ölümcül Günah'ı bulup krallığı geri almak için onlardan yardım temin etmek amacıyla bir yolculuğa çıkar.