Narin Güran'ın mezarı yapıldı Narin Güran'ın mezarı yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos-5 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinin sonuçlarını paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bu dönemde emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından toplam 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi. Bu denetimlerde, çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 432 bin 299 araca işlem yapıldı.

Açıklamada, ışıklı veya sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 220 sürücüye işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca, hız ihlali nedeniyle 117 bin 687, periyodik muayenesi yapılmamış araçlar nedeniyle 24 bin 259, emniyet kemeri kullanmayan sürücüler nedeniyle 15 bin 935, sürücü belgesiz araç kullanımı nedeniyle 15 bin 475 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araçlar nedeniyle 9 bin 498 kişiye ceza uygulandı.

Trafik Kontrol T-1

İçişleri Bakanı, 2024 yılının ilk 8 ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %36’sının yasal olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiğini vurgulayarak, aşırı hızla etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. Ayrıca, şehirlerarası otobüslerde emniyet kemeri kullanımının önemine değinerek, bu tedbirlerin can kaybını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azalttığını ifade etti.

trafik den

Bakan Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," diyerek, tüm sürücüleri trafik kurallarına harfiyen uymaya ve emniyet kemeri takmaya çağırdı. Bu çabaların, trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek için kritik olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi