TRT muhabiri Elif Akkuş gözaltına alındı. Yurtaşşlar Elif Akkuş'un hayatını merak ediyor. Arama motorlarında, '' TRT muhabiri Elif Akkuş kimdir? Elif Akkuş kaç yaşında, nereli? Elif Akkuş ne mezunu? Elif Akkuş neden tutuklandı?'' soruları aratılıyor. Peki, RT muhabiri Elif Akkuş kimdir? Elif Akkuş kaç yaşında, nereli? Elif Akkuş ne mezunu? Elif Akkuş neden tutuklandı? İşte tüm merak edilenler...

elif akkuş

ELİF AKKUŞ KİMDİR?

Elif Akkuş 1996 yılında TRT'de çalışmaya başladı. Başta Irak, Suriye ve Libya olmak üzere birçok kriz ve savaş bölgesinde gelişmeleri takip eden Akkuş, 2023 yılının mayıs ayında gerekçe gösterilmeden 3 aylığına görevden uzaklaştırıldı. Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili Akkuş’un açığa alınma yazısında hiçbir gerekçeye yer verilmediğini söyledi. Ersöz, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını duyurdu. Temmuz ayında üre doldu ancak Akkuş, TRT binasından içeri alınmadı. 

Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir? Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir?

elif akkuş 6

ELİF AKKUŞ KAÇ YAŞINDA?

Elif Akkuş'un yaşı ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

elif akkuş 4

ELİF AKKUŞ NERELİ?

Elif Akkuş'un nereli olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

elif akkuş 3

ELİF AKKUŞ NE MEZUNU?

Elif Akkuş'un mezun olduğu üniversite bilinmiyor.

elif akkuş 2

ELİF AKKUŞ NEDEN TUTUKLANDI?

Muhabir Elif Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, İstanbul'daki evinde akşam saatlerinde arama yapıldı. Ancak Akkuş o sırada Ankara'da bulunduğundan, hakkındaki yakalama kararı uygulanamadı ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırıldı. Daha sonra emniyete giden Akkuş teslim oldu.
Elif Akkuş'un avukatı olan Hüseyin Ersöz ise gözaltı kararı ve ona uzanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, az önce Ankara’da gözaltına alındı. İstanbul’daki evinde akşam saatlerinde arama yapılan, ancak Ankara’da bulunduğundan, hakkındaki Yakalama Kararı uygulanamayan ve telefonla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan Akkuş, emniyete giderek teslim oldu. İfadeye çağırsanız gelecek bir gazeteci hakkında Yakalama Kararı alınmasının 'hukuki' hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirtelim. Bugün Akkuş’un Twitter hesabının birkaç kez hacklenmeye çalışıldığını da not düşelim."

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar