Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 adayı Donald Trump, Florida'da hedef alındı.

Trump'ın, Mar-a-Lago konutunun yakınlarındaki West Palm Beach'te golf oynadığı sırada yakınlarından silah sesleri duyulduğu ancak güvende olduğu açıklandı. Olayla ilgili bir şüphelinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok" denildi. Olay yerinde AK-47 silah bulundu. ABD basınında yer alan haberlere göre ateş, golf sahasının dışından açıldı. Gizli Servis ajanlarının da silahlı bir şüpheliye ateş açtığı belirtildi. Palm Beach Emniyet yetkilisi ise Trump'ın saldırgandan 400 ile 500 metre uzakta olduğunu söyledi. Amerikan Gizli Servisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şehrazat ne demek? Şehrazat hikayesi nedir? Şehrazat ne demek? Şehrazat hikayesi nedir?

TRUMP'TAN  AÇIKLAMA

Donald Trump saldırı girişimi sonrası destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" söyledi. "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi