Tüm zamanların en sevilen rapçileri kimlerdir? Bir zamanlar popüler olan ve şarkıları dillerden düşmeyen en iyi 10 rapçi... Detaylar haberimizde.... 

Ice Cube

1. Ice Cube

Ice Cube rap müziğine lise yıllarında başladı. 1987 yılında NWA adlı rap grubuna giren Ice Cube, bir senelik bir aradan sonra 1988'de NWA'nın Straight Outta Compton adlı albümünde yer aldı. 1990'da gruptan ayrılarak solo çalışmalara başladı. 1990 yılından beri solo albümler çıkartıyor.

Lil Wayne

2. Lil Wayne

Lil Wayne Hot Boys ve Sqad Up isimli grupların eski üyesidir. 

Snobb Dogg

3.Snoop Dogg

Snoop Doggy Dogg, Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş Amerikalı bir rap müzik sanatçısıdır. Snoop Dogg, Batı Yakası hip-hop müziği icra eden bir MC ve Dr. Dre'nin keşfettiği isimlerden biri olarak tanınmaktadır.

50 Cent

4. 50-Cent

50 Cent, Get Rich or Die Tryin'(2003) ve The Massacre (2005) albümleriyle şöhrete kavuştu. Büyük bir plak şirketinden çıkardığı ilk albümü, Get Rich or Die Tryin', Amerika Birleşik Devletleri'nde sekiz kez platin plak kazandı. 50 Cent aynı zamanda hip hop grubu G-Unit'in de facto lideri olarak da tanındı.

Dr. Dre

5. Dr. Dre

Dr. Dre, Aftermath Entertainment'ın kurucusu ve bugünkü CEO'su ve Death Row Records'un kurucularından biri ve sanatçısıdır. Bu plak şirketlerine bağlı Snoop Dogg, Eminem ve 50 Cent gibi sanatçıların albümlerinin prodüktörlüğünü ve akıl hocalığını yapmaktadır. Prodüktör olarak, rap müziğin synthesizer-karakterli ağır ritmlerden oluşmuş biri türü olan West Coast G-funk tarzının popülerleşmesinde önemli rol oynadı.

Jay Z

6. Jay-Z

Jay-Z,  Def Jam Recordings şirketinin eski ve Roc-A-Fella Records'un şimdiki CEO'sudur. Ayrıca, The 40/40 Club ve New Jersey Nets şirketlerinin kurucularındandır. Amerika Birleşik Devletleri'nde yirmi altı milyondan fazla albüm satan ve çeşitli Grammy Ödülleri'nin sahibi olan Jay-Z; ABD'nin finansal anlamda en başarılı hip hop sanatçıları ve girişimcilerden biridir. Finansal ve müzikal başarılarının yanı sıra, Nas gibi bazı rapçilerle olan anlaşmazlıklarıyla da gündeme gelmektedir.

Nas

7. Nas

Caz müzisyeni Olu Dara'nın oğlu olan Nas, Queensbridge'de doğmuş ve büyümüştür. Orta okuldayken okuldan atılmasına rağmen büyük bir edebiyat bilgisine sahiptir ve bunu şarkı sözlerinde kullanır. 1994 yılında Columbia Records'tan çıkardığı Illmatic albümü oldukça başarılı olmuştur ve bir klasik olarak kabul edilir.

The Notorious B.i.g.

8. The Notorious B.I.G. - "Big Poppa"

Genellikle Biggie Smalls (1975 yapımıLet's Do It Again filmindeki bir karakter) ya da kısaca Biggie, Frank White (1990 yapımı King of New York filmindeki ana karakter) ve sahne adı olan The Notorious B.I.G. isimleriyle tanınmıştır.

Tupac

9. Tupac - Me Against The World

2007 itibariyle Tupac Shakur, 75 milyon üzerinde albüm satmayı başarmış ve genç yaşta ölmesine rağmen bu başarıyı yakalayarak En Çok Satan Müzik Sanatçıları listesine girmeyi başarmıştır. Rolling Stone Dergisi tarafından Tüm Zamanların En Büyük 86. Sanatçısıseçilmiştir. Tupac'ın şarkılarının birçoğunun ana teması varoşlardaki şiddet ve zorluklar, ırkçılık, sosyal sorunlar ve Doğu Yakası-Batı Yakası kavgasında diğer rapçilerle yaşadığı sürtüşmelerdi.

Sucu Kamil filminin konusu ne, oyuncuları kim? Sucu Kamil filminin konusu ne, oyuncuları kim?

Eminem Dede

10. Eminem

Eminem, Rolling Stone dergisinin Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı listesinde 82 numarada yer aldı.  Ayrıca Vibe dergisi tarafından 2008 yılında gelmiş geçmiş en iyi rapçi ilan edildi. Şu ana kadar D12 ile birlikte çıkardığı albümler de dahil olmak üzere toplam 10 albümü (8 solo, 2 D12 ile) Billboard Top 200 listesinde 1. sıraya ulaştı. Ayrıca tüm dünyada 13 teklisi listelerde 1 numara oldu. Aralık 2009’da Billboard dergisi tarafından son on yılın sanatçısı ilan edildi. The Eminem Show, The Marshall Mathers LP veEncore albümlerinin yine Billboard tarafından son on yılın sırasıyla 3.,7.,ve 40.en çok satan albümleri olduğu açıklandı. Billboard’a göre, Eminem’in iki albümü 2000’lerin en çok satan 5 albümü arasında yer alıyor. Eminem, Birleşik Krallık’ta da 12.5 milyon albüm sattı.

Muhabir: Buse Sarı