İstanbul merkezli oyun geliştiricisi Dream Games'in başarısı, Candy Crush Saga'nın 10 yıllık liderliğine son verdi. Dream Games'in bulmaca oyunu Royal Match, Microsoft'a ait Candy Crush Saga'yı geride bırakarak dünyanın en kazançlı mobil oyunu oldu.

Royal Match

Royal Match, Apple ve Android uygulama mağazalarındaki tüketici harcamalarını izleyen Data.ai'ye göre temmuz ayında dünya genelinde aylık gelir bakımından en büyük mobil oyun oldu ve o günden bu yana zirvede kalmayı başardı. Candy Crush Saga'nın 10 yılı aşkın süredir lider olduğu mobil oyun pazarında, Türk yapımı Royal Match şimdiye kadar en kazançlı oyun olarak öne çıktı.

Dream Games'in CEO'su Soner Aydemir, Royal Match'e yapılan tüketici harcamalarının ekim ayına kadar iki katından fazla arttığını ve oyunun yıllık brüt gelirinin 2 milyar dolara çıktığını belirtti. Candy Crush Saga'nın 160 milyon aktif kullanıcıya karşılık, Royal Match'in 55 milyon aktif kullanıcısı bulunsa da, Royal Match daha fazla gelir elde etmeyi başardı.

Royal Match 1

Aydemir, oyuncularının oyun içi öğelere sadık olduğunu ve daha fazla harcama yapmaya istekli olduklarını vurgulayarak, "Kalite en iyi iş planıdır" dedi. Dream Games, başarısını sürdürmek için düzenli olarak oyun analizleri yaparak, piyasadaki diğer oyunları inceleyip öğrenme odaklı bir yaklaşım benimsemektedir.

ASELSAN Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarını Tanıttı ASELSAN Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarını Tanıttı

Royal Match'in başarısında, reklam stratejisinin yanı sıra ünlü isimlerin desteğinin de büyük rol oynadığı belirtiliyor. Tom Felton ve Simon Cowell gibi yüksek profilli isimler, oyunun reklamlarında yer alarak yeni kitlelere ulaşmasına katkı sağladı.

9F8Bfdb4 K2Fl2C59Dvrk1Mcord2Wmi

Dream Games, 2020 yılında ABD'li rakibi Zynga tarafından satın alınan Peak Games'in eski yöneticileri tarafından 2019 yılında kuruldu. Şirketin şu anda 200 kişiyi istihdam ettiği ve Pixar'ın kurucu ortağı Ed Catmull'u stratejik danışman olarak işe aldığı belirtiliyor.

Sonuç olarak, Türk oyun stüdyosu Dream Games'in Royal Match'i, 112 milyon dolar hasılat ve 14,6 milyon indirme ile Candy Crush'u geride bırakarak oyun dünyasında bir dönüm noktası yarattı. Bu başarı, Türk oyun endüstrisinin küresel pazarda giderek daha fazla tanınmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi