Türk sinemasının usta ismi Türker İnanoğlu 87 yaşında hayatını kaybetti. Bu gelişme sonrası Türker İnanoğlu'nun hayatına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu kaç yaşında, nereli? Türker İnanoğlu neden öldü? Türker İnanoğlu'nun ilk eşi kimdir? Türker İnanoğlu'nun eşi kimdir? Türker İnanoğlu'nun eşleri kimdir? Türker İnanoğlu'nun çocukları kimdir? Türker İnanoğlu'nun serveti ne kadar? Türker İnanoğlu filmleri nelerdir'' sorularını aratıyor. Peki, Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu kaç yaşında, nereli? Türker İnanoğlu neden öldü? Türker İnanoğlu'nun ilk eşi kimdir? Türker İnanoğlu'nun eşi kimdir? Türker İnanoğlu'nun eşleri kimdir? Türker İnanoğlu'nun çocukları kimdir? Türker İnanoğlu'nun serveti ne kadar? Türker İnanoğlu filmleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Türker Inanoğlu Neden Öldü

Türker İnanoğlu kimdir?

Türker İnanoğlu 18 Mayıs 1936 tarihinde Karabük'te doğdu. 1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaptı. 1959 yılında Senden Ayrı Yaşayamam başlıklı filmle yönetmenliğe başladı. 1960 yılında Erler Film adıyla kendi film yapım şirketini kurdu.

İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurarak Türkiye’yi video ile tanıştırdı. Ulusal Video, Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımı başlattı ve bir çığır açtı.

1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi unvanıyla bir televizyon stüdyosu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imzasını attı. 1987 yılında İcraatın İçinden başlıklı bir programile hem Türk siyasî tarihinde, hem de Türk televizyonculuğunda bir mihenk taşı oldu. Dönemin başbakanı Turgut Özal, aylık olarak yayınlanan bu televizyon programında bizzat ekrana çıktı ve kamuoyuna hükümetinin icraatını anlattı.

Cihan Aydın kimdir? Cihan Aydın hangi takımlı? Cihan Aydın kimdir? Cihan Aydın hangi takımlı?

1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından olan atv'yi kurdu.

Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibidir. 2005 yılında İstanbul'un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı.

Türker Inanoğlu Kimdir

Türker İnanoğlu'nun ilk eşi kimdir?

Türker İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın'la 1964 yılında yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi.

Türker Inanoğlu Eski Eşi

Türker İnanoğlu'nun eşi kimdir?

Türker İnanoğlu, 1975 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu.

Türker Inanoğlu Eşi

Türker İnanoğlu neden öldü?

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Vefat haberini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti." dedi

Türker Inanoğlu Çocukları

Kaynak: Haber Merkezi