Gündem

Turuncu alarm nedir? Turuncu alarm nasıl uygulanır?

Havalimanlarında turuncu alarm verilmesi, "Turuncu alarm nedir?" sorusunu gündeme getirdi. Peki, Turuncu alarm nedir? Turuncu alarm nasıl uygulanır? İşte detaylar...

Abone Ol

Havalimanlarında turuncu alarm verilmesinin ardından "Turuncu alarm nedir? Turuncu alarm nasıl uygulanır?" soruları araştırılmaya başladı. Peki, Turuncu alarm nedir? Turuncu alarm nasıl uygulanır? İşte detaylar...

TURUNCU ALARM NEDİR?

Turuncu alarm, Havameydanı dışında bir olay meydana geldiğinde, ya da terör veya sabotaj eylemlerinin yakın zamanda meydana gelmesinin muhtemel olduğuna dair istihbarat alındığında uygulanır.

Havaalanlarında kullanılan turuncu alarm, bir güvenlik tehdidi ya da riskin arttığını gösteren bir güvenlik seviyesidir. Bu alarm, terör saldırısı, güvenlik ihlali veya şüpheli bir durum gibi önemli güvenlik risklerine karşı tedbir amaçlı devreye alınır.

Turuncu alarm, özellikle güvenlik birimlerinin ve havaalanı personelinin daha dikkatli olmasını ve ekstra önlemler almasını gerektirir. Yolcular üzerinde de etkisi olabilir; güvenlik kontrolleri sıkılaştırılabilir, bazı bölgelere erişim kısıtlanabilir ve uçuşlarda gecikmeler yaşanabilir. Ancak, turuncu alarm en yüksek seviye olan kırmızı alarma göre daha düşük bir tehdit düzeyini ifade eder. Yine de bu alarmda ciddi bir risk söz konusudur ve dikkatli olunması gerekmektedir.