Yaşam-Çevre

TUSAŞ Nedir?

TUSAŞ, 1973'te savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak için kuruldu. TUSAŞ, havacılık ve uzay sanayiinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alıyor.

Abone Ol

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla 1973 yılında kurulmuş bir teknoloji devi. F-16 savaş uçaklarının üretiminden insansız hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren TUSAŞ, havacılık ve uzay alanındaki yenilikçi çözümleriyle dikkat çekiyor.

TUSAŞ'a Hain Saldırı Çok Sayıda Şehit ve Yaralılar Var TUSAŞ'a Hain Saldırı Çok Sayıda Şehit ve Yaralılar Var

TUSAŞ Nedir?

TUSAŞ’ın Tarihçesi ve Amaçları

TUSAŞ, Türkiye'nin hava kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu modern savaş uçaklarını temin etmek için F-16 uçaklarının entegrasyonunu üstlenmiştir. 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ) olarak Türk-ABD ortaklığıyla kurulan şirket, 2005 yılında Türk hissedarlar tarafından yeniden yapılandırılarak TUSAŞ adı altında birleşmiştir. Bugün, havacılık ve uzay sanayisinde Türkiye'nin teknoloji merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

Stratejik İş Merkezleri

TUSAŞ, havacılık yapısalları, uçak, helikopter, insansız hava araçları (İHA), uzay sistemleri ve milli muharip uçak grupları gibi altı stratejik iş merkeziyle yapılandırılmıştır. Bu gruplar, hem yerli üretim hem de global rekabet gücü sağlamak amacıyla entegre lojistik destek hizmetleri sunmaktadır.

Kahramankazan Merkez Yerleşkesi

TUSAŞ’ın merkezi olan Kahramankazan yerleşkesi, 4 milyon metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük teknoloji kampüslerinden biridir. Burada, özgün tasarım aşamasından üretime kadar tüm süreçler yerli imkânlarla gerçekleştirilmekte, dünya çapında rekabetçi ürünler geliştirilerek havacılık ve uzay teknolojileri hayat bulmaktadır.

Gelecek Vizyonu

TUSAŞ, havacılık ve uzay sanayiinde global ölçekte öncü olmayı hedefleyerek, sürekli yenilik ve gelişim içinde yer almaktadır. Türk mühendisleri, Türk sanayisinin gücüyle geleceğin teknolojilerini geliştirmek için çalışmakta ve Türkiye’yi havacılık alanında lider ülkelerden biri haline getirmek için çaba sarf etmektedir.