Spor

Uçan Hollandalı Dick Kooy: "Ankara'da Olmak Beni Mutlu Ediyor"

Halkbank’ın Hollandalı smaçörü Dick Kooy, Ankara’daki ikinci ziyaretinde Türk yemeklerini beğendiğini ve şehri keşfetmek istediğini söyledi.

Abone Ol

Halkbank’ın deneyimli smaçörü Dick Kooy, Ankara’ya ikinci kez gelişinin heyecanını yaşıyor. Türk mutfağının lezzetlerini keşfetmekten büyük keyif aldığını ve şehirdeki kültürel zenginliklere hayran kaldığını belirten Kooy, bu yıl Halkbank’ın üç farklı kulvarda mücadele edecek olmasından dolayı kendini şanslı hissettiğini ifade etti. Kooy, takımının bu sezonki hedeflerine dair umutlarını ve Süper Kupa maçının önemini de vurguladı.

Halkbank’ın Hollandalı smaçörü Dick Kooy, Ankara’daki ikinci ziyaretinde Türk mutfağını ve şehri keşfetmenin keyfini yaşıyor. Gençlik Parkı’nda yapılan söyleşide, simit ve döneri çok beğendiğini ifade eden Kooy, çay-simit ikilisini iştahla yediğini belirtti. Halkbank Baş Antrenörü Igor Kolakovic’in ağır idmanlarından fırsat bulduğu zamanlarda kitap okumak ve sinema izlemek gibi etkinliklerle ilgilenen Kooy, ilk fırsatta Ankara’yı daha yakından tanımak istediğini söyledi.

Kooy, 2014 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden kadroyu unutamadığını ve benzer bir kadronun bir araya gelmesinin zor olduğunu ifade etti. 2014’teki başarının ardından, kulüpte yaşanan değişiklikleri de değerlendiren Kooy, birçok tanıdığının hala kulüpte olduğunu ve bunun kulüp kültürü hakkında çok şey söylediğini belirtti.

Bu sezon Halkbank’ın üç kulvarda yarışacak olmasını şans olarak değerlendiren Kooy, “Takımlar her yıl güçleniyor, bu yüzden çok ilginç bir sezon olacak. İlk sınavımız Süper Kupa’da olacak ve Halkbank her zaman kazanmayı hedefler. Bu maçta da Halkbank forması giymenin onurunu hissedeceğiz” dedi. Kooy, Süper Kupa maçının yeni sezon için belirleyici olup olmayacağı konusunda, “Bu kupayı kazanmak çok önemli. Hala sezonun başındayız, bu yüzden bu noktada bir yılı yargılamak için henüz çok erken” şeklinde konuştu.