Her ne kadar İngilizce olsa da, kısaltması tüm dünyada aynı olan UEFA ne demek ve açılımı nedir? UEFA neyin kısaltması? İşte tüm merak edilenler...

UEFA NEDİR?

Uefa Avrupa Ligi Kura Çekimi Hangi Kanalda

Şampiyonlar Ligi'nde hangi maçlar var? 19 Eylül 2024 maç programı! Şampiyonlar Ligi'nde hangi maçlar var? 19 Eylül 2024 maç programı!

UEFA ya da açılımıyla Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (İngilizce: Union of European Football Associations) Yalnızca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil olmamak üzere, tüm Avrupa devletleri ve Kıbrıs, İsrail, Kazakistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya'yı da içine alan ve kendisine bağlı ülke federasyonlarından oluşan yarı federal bir spor kurumudur.

UEFA AÇILIMI NE?

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (İngilizce: Union of European Football Associations).

UEFA NEYİN KISALTMASI?

1200x627-sampiyonlar-ligi-maclari-ne-zaman-oynanacak-2023-2024-uefa-sampiyonlar-ligi-grup-maclari-ne-zaman-oynanacak-il-1693481958103

UEFA kelimesi, Union of European Football Associations sözcüklerinden oluşan bir kısaltma türüdür.

UEFA'NIN RESMİ DİLLERİ NELER?

Futbol, futsal ve plaj futbolunun Avrupa'daki yöneticisi ve denetleyicisi olan UEFA'nın resmî dilleri İngilizce, Almanca ve Fransızca'dır.

UEFA NE ZAMAN KURULMUŞTUR?

UEFA, İtalya, Fransa ve Belçika futbol federasyonları arasındaki görüşmeler sonrasında İsviçre'nin Basel şehrinde 15 Haziran 1954 tarihinde kurulmuştur. Sonrasında ise merkezi sırasıyla Bern'e, oradan da 1959'da Paris'e taşınmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi