VPN NEDİR?

Vpn1

VPN, "Sanal Özel Ağ" anlamına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır. Şifreleme gerçek zamanlı olarak gerçekleşir.

VPN GÜVENLİ Mİ?

VPN'ler, doğru kullanıldığında çevrimiçi güvenlik ve gizlilik için güçlü bir araç olabilir. Ancak, yukarıda belirtilen tehlikeler göz önünde bulundurulmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenilir bir VPN sağlayıcısı seçmek, güçlü şifreleme protokolleri kullanmak ve DNS sızıntılarına karşı koruma sağlamak, VPN kullanımının güvenliğini artıracaktır.

Vpn2

Güvende kalmak için her zaman dikkatli olun ve en iyi uygulamaları takip edin. Unutmayın, çevrimiçi güvenlik, bilinçli ve dikkatli kullanım ile sağlanabilir.

VPN NASIL ÇALIŞIR?

VPN bağlantıları, veri paketlerini internet üzerinden üçüncü taraflara göndermeden önce makinenizden başka bir uzak sunucuya yönlendirir. VPN teknolojisinin arkasındaki temel prensiplerden bazıları şunlardır:

Instagram'dan genç hesap uygulaması! Alınan önlemler neler? Instagram'dan genç hesap uygulaması! Alınan önlemler neler?

Tünelleme protokolü

Sanal özel ağlar, yerel makineniz ile binlerce kilometre uzaktaki bir konumda bulunan başka bir VPN sunucusu arasında güvenli bir veri tüneli oluşturur. Çevrimiçi olduğunuzda, bu VPN sunucusu tüm verilerinizin kaynağı haline gelir. İnternet Servis Sağlayıcınız (ISP) ve diğer üçüncü taraflar artık internet trafiğinizin içeriğini göremez. 

Şifreleme

IPSec gibi VPN protokolleri, verilerinizi veri tünelinden göndermeden önce karıştırır. IPsec, bir veri akışındaki her bir IP paketinin kimliğini doğrulayarak ve şifreleyerek İnternet Protokolü (IP) iletişimlerini koruma altına almaya yarayan bir protokol paketidir. VPN hizmeti, bir filtre görevi görerek verilerinizi bir uçta okunamaz hale getirirken diğer uçta yalnızca deşifre edilmesini sağlar. Bu da ağ bağlantınız güvenlik ihlaline uğrasa bile kişisel verilerin kötüye kullanımını önler. Ağ trafiği artık saldırılara açık değildir ve internet bağlantınız güvendedir.

Kaynak: Haber Merkezi