Yalova’da, 50 milyon liralık devre mülk dolandırıcılık operasyonunda, “Ücretsiz tatil kazandınız” kandırmacasıyla 29 kişinin gözaltına alındığı belirlendi.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Yusuf Atala’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yusuf Atala, Yaprak Dökümü dizisinde rol almıştı.

Yalova merkezli beş ilde, devre mülk satışıyla ilişkilendirilen suç şebekesine yönelik operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın’ın Kuşadası ilçesinde “devre mülk tatili” adı altında binlerce kişiyi mağdur ettikleri iddia edilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınanlar, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Yalova Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorguları devam ediyor.

Şüpheliler arasında Yaprak Dökümü diziyle tanınan, “Ahmet” karakterine hayat veren Yusuf Atala’nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Instagram çöktü mü? 19 Eylül 2024 Instagram'da sorun mu var? Instagram çöktü mü? 19 Eylül 2024 Instagram'da sorun mu var?

Yusuf Atala2

Bir termal otelde, kısa mesaj ve internet paylaşımları aracılığıyla “Ücretsiz tatil kazandınız” vaadiyle getirilen kişilere devre mülk hissesi satıldığı ancak çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin verilmediği ve aidat ödemek istemeyenleri icra ile tehdit edildiği iddiasıyla zanlılara yönelik bir operasyon başlatıldı.

Operasyon sonucu gözaltına alınan şüphelilerin, ücretsiz tatil vaadiyle oteli ziyaret edenleri, zorunlu olduklarını söyleyerek toplantılara katılmaya ikna ettikleri, misafirlerin giyim tarzlarına uygun kıyafetler giymiş personelle görüştürülerek devre mülk satın almaya ikna edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Yusuf Atala3

Zanlıların, savcılığa şikayet edenlerin kendilerine ulaşmaması için 21 ayrı şirket kurarak eylemlerine devam ettiği anlaşıldı. Muhatap bulamayan mağdurların, işten ayrılırken bilgilerini alan eski çalışanlar tarafından yüksek kar vaadiyle bir kez daha tuzağa düşürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Mağdurları arayarak yabancı yatırımcılara yüksek kar vaadinde bulunan eski çalışanların, kredi çektirerek, katkı payı ödeterek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

50 milyon liradan fazla haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 29 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi