Kim kimdir?

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Savcı Yavuz Ergin kimdir?

Savcı Yavuz Ergin hakkında araştırmalar internette hız kazandı. Peki, Savcı Yavuz Ergin kimdir? Yavuz Ergin kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Abone Ol

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Savcı olarak gündeme gelen Yavuz Ergin'in hayatı merak ediliyor. Peki, Yavuz Ergin kimdir? Yavuz Ergin kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

SAVCI YAVUZ ERGİN KİMDİR?

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma ile tanınmaktadır. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı olarak görev yapan Y.E., 30 Ağustos'ta önce telefonla, ardından makamında avukat A.A. ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Bu görüşmede, bazı şüphelilerin tahliyeleri gerçekleşmezse, savcıya yönelik suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği tehdidi yapılmıştır.

Savcı Y.E. üzerine bu tehditlerin ardından başlatılan soruşturma, savcının yakınlarına ve yaşadığı yere dair bilgilerin nasıl sızdırıldığını araştırmayı amaçlamıştır. Bu süreçte, savcının makam odasına kayıt cihazı yerleştirilmiştir. Tehdit eden avukat A.A'nın bağlantılı olduğu Mustafa Kemal Zengin'in, savcıyı açıkça ölümle tehdit ettiği durum kaydedilmiştir. Ayrıca, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehditten önce 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı tespit edilmiştir.

Yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyon sonucunda 11 kişi gözaltına alınmıştır. Savcı Y.E.'nin yürüttüğü soruşturma, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde ettiklerini ortaya çıkarmıştır. Bu soruşturma sonucunda, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu toplam 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmiştir.