Yenimahalle Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirerek çocuklara iklim farkındalığı kazandırmayı hedefliyor. "VR4Climate to Combat Against Climate Change" projesi, Batıkent Kavram Koleji'nde gerçekleştirilen eğitimlerle genç nesilleri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Yenimahalle Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele amacıyla "VR4Climate to Combat Against Climate Change" projesini hayata geçirdi. Avrupa Birliği’nin “Yeşil Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” çerçevesinde Batıkent Kavram Koleji'nde düzenlenen eğitimlerle öğrencilere iklim farkındalığı kazandırılıyor.

TEDB Başkanı Akçam: Konut Krizi Sürebilir TEDB Başkanı Akçam: Konut Krizi Sürebilir

Yenimahalle'de İklim Farkındalığı (4)

Simülasyon ile Öğrenme

Proje, merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından destekleniyor ve Yenimahalle Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu projede Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği, İtalya Lecco Belediyesi ve İtalya IRCSS MEDEA ortaklıklarıyla yürütülüyor. Eğitimin bir parçası olarak, 12-14 yaş arası çocuklar, “VR4Climate” teknolojisi ile simüle edilmiş doğal ortamlarda iklim değişikliğini keşfedecekler.

Yenimahalle'de İklim Farkındalığı (3)

Eğitimlerin Kapsamı

Projenin ilk aşamasında Yenimahalle’de 30 öğrenciye eğitim verilirken, Buca ve Lecco’da da toplamda 90 çocuğa iklim değişikliğinin etkileri hakkında bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, proje kapsamında Gümüşhane, Tunceli, Hatay, Kahramanmaraş, Bingöl ve Mardin gibi illerde de eğitimler gerçekleştirilecek.

Yenimahalle'de İklim Farkındalığı (2)

Geleceğe Yönelik Umut

Bu projenin amacı, çocuklara iklim değişikliğini anlamaları ve çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetişmeleri adına bir fırsat sunmak. Yenimahalle Belediyesi’nin bu girişimi, sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yenimahalle'de İklim Farkındalığı (1)

Kaynak: Haber Merkezi