Kültür Sanat

Yıldızlararası (Interstellar) filminin konusu ne, oyuncuları kim?

Yıldızlararası filmi, sinemanın ardından televizyon ekranlarında da izleyicilerle buluşuyor. Bu akşam televizyonda yayınlanacak film merak konusu oldu. Peki, Yıldızlararası filminin konusu ne, oyuncuları kim?

Abone Ol

Yıldızlararası filmi 2014 yılında çıkan dram/bilimkurgu türünde bir filmdir. Yıldızlararası filminin yönetmenliğini Christopher Nolan yaparken, senaristliğini Jonathan Nolan ve Christopher Nolan birlikte  üstlenmiştir. Peki, Yıldızlararası filminin konusu ne? Yıldızlararası filminin oyuncuları kim? Yıldızlararası filmi hangi kanalda yayınlanacak? Yıldızlararası filminin sonunda ne oluyor? İşte detaylar...

YILDIZLARARASI FİLMİNİN KONUSU NE?

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir. Yeryüzündeki elverişsiz koşullar sebebiyle insan ırkı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sırada bilim insanları yeni bir solucan deliği keşfederler. İnsanoğlu için yeni yaşam alanları bulabilmek adına bir grup astronot solucan deliğinden geçerek her 1 saatin dünyada 7 yıla bedel olduğu bu yerde keşif yapmak zorundadır.

YILDIZLARARASI FİLMİNİN OYUNCULARI KİM?

Matthew McConaughey-Rolü : Cooper

Anne Hathaway-Rolü : Brand

Michael Caine-Rolü : Professor Brand

John Lithgow-Rolü : Donald

Jessica Chastain-Rolü : Murph

Casey Affleck-Rolü : Tom

Mackenzie Foy-Rolü : Murph jeune

Wes Bentley-Rolü : Doyle

YILDIZLARARASI FİLMİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Yıldızlararası filmi  8 Temmuz Pazartesi günü saat 22:35'te TRT 1'de yayınlanacak.

YILDIZLARARASI FİLMİNİN SONUNDA NE OLUYOR?

Cooper, Endurance'a pilotluk etmesi için işe tayin edilir. Mürettebat, bilim adamları Dr. Amelia Brand (Profesör Brand'in kızı), Dr. Romilly, Dr. Doyle ve robotlar TARS ve CASE'ten oluşmaktadır. Cooper, ayrılmadan önce perişan hâldeki Murphy'ye, geri döndüğü zamana göre zamanlarını karşılaştırması için kol saatini verir.

Solucan deliğini geçtikten sonra Romilly kara deliği incelerken Cooper, Doyle ve Brand, bir okyanus dünyası olan Miller'ın gezegenini araştırmak için bir çıkarma gemisiyle inerler. Miller'ın gemisinden enkaz bulduktan sonra, devasa bir gelgit dalgası Doyle'u öldürür (çünkü bu gezegendeki yer çekimi kuvvetlidir) ve geminin ayrılışını geciktirir.

2067'de mahsul darbeleri ve toz fırtınaları insanlığın hayatta kalmasını tehdit etmektedir. Mısır, yaşayabilen son üründür. Dünya ayrıca, Apollo ay görevlerinin sahteciliği de dâhil olmak üzere, genç nesillere sahte tarihin öğretildiği bir post-gerçekliğe dayalı topluma dönüşmektedir.

Filmin sonunda, aslında her şeyi başlatanın yine insanın kendisi olduğuna gönderme yapılır.