Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yer alan "Üniversite sistemi değişiyor" haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. YÖK, kurumsal çalışmalarında böyle bir değişiklik olmadığına dikkat çekti.

Yök (1)-3

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bugün bazı medya organlarında çıkan "Üniversite sistemi değişiyor" başlıklı haberlerin asılsız olduğunu duyurdu. YÖK, yaptığı yazılı açıklamada, "Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır" ifadesine yer verdi.

Yök (2)-1

KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir?

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda YÖK tarafından gerçekleştirilen sunumda, yükseköğretim hayatı, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları gibi konular ele alındı. Toplantıda, gelecekte yükseköğretimi etkileyecek değişimlerin yanı sıra Yükseköğretim Kurulu’nun geleceğe yönelik vizyonu hakkında da kapsamlı bir sunum yapıldı.

Yöksa

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleşen sunumda, medya haberlerinde bahsi geçen konuların gündeme gelmediği vurgulandı. YÖK, kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmalarını beklediklerini ifade etti.

Yök (5)

Bu açıklama, Yükseköğretim Kurulu’nun kamuoyunda oluşturulan yanıltıcı algılara karşı gösterdiği hassasiyetin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. YÖK, gelecek dönemde yükseköğretim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi